Vilka olika typer av möbler i mahogny?

Mahogny är ett medium till mörkbrun trä med en rosa eller brun rösterna till den. Det anses som vackra möbler göra eftersom det har en rik, till och med ådring. Mahogny möbler, särskilt formellt matbord, gjordes i England redan på 1730-talet från importerat trä. Förenta staterna var känd för sina noggrant utarbetat mahogny middag skåp på 1760-talet. Mahogny möbler finns i många olika stilar som lämpar sig för alla rum i ett hem.

Antik mahogny matsal möbler är ofta enkla, fodrad snarare än alltför utsmyckade med stil. Vissa antika matbord som georgiska 18. -Talets stilar mahognymöbler har en oval form och ben att taper ut lugnt-i likhet med trädgrenar. Queen Anne stil mahogny matsal stolar har ofta tre böjda, platta inläggen på ryggstödet och benen kan ha en lätt båge.

Piedestal mahogny matbord har en enda, tjock och ofta har en topp runt trä. En modern stil mahogny matbord kan ha en bas genombrutna ram som stöder en glasskiva, men de flesta mahognymöbler fortfarande görs i klassisk stil. Exempelvis har många mahogny byråar har mässing plattor med låda bifogade drar.

Mahogny sovrum möbler kan funktionen handsnidade accenter. Släde säng stil mahogny möbler har ofta ristade, rundade eller platta huvud och fotbräden. Sleigh sängar är uppkallad efter sin likhet med rundade former av gammaldags trä slädar. Engelska mahogny kanonkula sängar har rund boll-formad lock eller ändknoppar på sängstolparna. Franska mahogny armoires ofta har rundade centrum topp portioner, medan Colonial stilar av höga, kan dörr-fronted skåp har plana toppar.

Mahogny lagring armoires kan också användas i vardagsrummet för att dölja dungen och ger rummet ett snyggt utseende. Några klassiska stilen soffor har mahogny trä trim och dessa kan vara en del av en uppsättning av mahogny möbler som ingår kaffe och tabeller slut. Vissa mahogny vardagsrum tabellerna är häckande typ, vilket innebär en uppsättning av tre eller fyra bord att varje plats under en lite större bord. Dessa är utrymmessnål tabeller som kan separeras för användning i andra rum i hemmet eller användas i vardagsrummet som för servering te och tilltugg till gästerna. Benen på kaffe och slutet bord mahogny möbler kan vara vackert vände och vas-formade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.