Vilka olika typer av laminatgolv?

Laminat har utvecklats av ett svenskt företag på 1920-talet för att användas som bordsskivor. På 1970-talet var denna metod utvidgats till golv, och den nya stilen vunnit popularitet första i Europa och sedan i USA. Billigare då många traditionella golv, kommer laminatgolv i olika storlekar, format och hållbarhet betyg.

laminatgolv består av fyra skikt. De övre och nedre består av cellulosa papper mättad i en melamin plast harts. Denna beläggning skyddar design och är grunden, bränna, skrapa och bets resistenta. Den dekorativa skikt, som kommer nästa, är cellulosa papper med en bild eller skriva ut i önskad design. Kärnan i golv är tillverkad av tät tyg eller trä partikel, och behandlade för att vara vattentäta.

De flesta laminat behandlas av direkta påtryckningar metoden, som samlar alla fyra lager tillsammans, och sedan pressar och värmer dem att bilda ett band. Ett nytt högtryck metod har tagits fram och används på dyrare, exklusiva varumärken. I denna process är de övre och nedre skikt innehållande plast harts behandlas separat och sedan smält till dekorativa och centrala lager under högt tryck.

De flesta laminatgolv är utformad för att efterlikna trägolv, även om vissa efterlikna tegel eller sten. Det finns en mängd olika färger och stilar, och på plankan storlek kan variera i bredd och längd. Även om det är uppenbart att golvet inte är riktig sten eller lövträd, men det erbjuder en attraktiv, ekonomisk och enkel att installera alternativ som är 15 gånger starkare än en traditionell trägolv. De är lätta att underhålla med bara en fuktig mopp och ett citrus renare, eller vatten blandat med ättika eller ammoniak.

Ursprungligen hade laminatgolv som skall limmas ned och lämnas att torka i 24 timmar. Nu står de flesta märken kommer med en tungan-i-spåret konstruktion som helt enkelt glider samman och kräver ingen spik eller lim. Denna stil kallas för ett flytande golv, och även om det är lätt att installera, kan det vara bullrigt och skapa ekon. Ett sätt att lindra eventuella bullerproblem är att installera någon typ av pad, vanligen kork, under golv.

Association of European Producenter av Laminatgolv (EPLF) har utvecklat ett system AC betyg baseras på en serie av kvalitetskontroller kontroll motståndskraft mot nötning, slag, bets, bränna och märken. En AC1 rating är den lägsta, och produkten bör användas endast i låg trafikområden. Å andra sidan är AC5, den högst rankade produkt som oftast används för kommersiella områden med extremt hög trafik. AC2 och AC3 manskap anses vara goda för hemmabruk. Om laminatgolv inte uppfyller minimikraven i något av dessa tester är det förnekas ett betyg. Även om det finns nu flera laminatgolv tillverkare i USA, är den europeiska bedömningssystem den enda i bruk.

Engineered golv utvecklades i USA innan införandet av laminatgolv, och de två kallas ibland med samma namn. Engineered golv, dock består av tunt trä lager utan screentryck eller plastbeläggning. Det understa lagret liknar plywood, med smalare remsor av pre-ek, lönn eller körsbär om 0,18 tum (3 mm) tjock på toppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.