Vilka olika typer av Tap Water Filtration?

Kranvatten filtrering är en process för att ta bort orenheter från dricksvatten. Metoderna för att avlägsna föroreningar kan variera, men alla typer använda ett filter som en del av basen processen. De olika typerna omfatta filtrering kol vatten, omvänd osmos, och ultraviolett strålning. Användning av varje typ beror på förhållandena hos det vatten som måste filtreras och huruvida mineral förväntas stanna kvar i filtrerat vatten.

Carbon vattenfiltrering är den vanligaste formen av kranvatten filtreringen och använder kolfilter som brukar komma fram från agnar av kokosnötter. Det fungerar genom att absorbera orenheter från vattnet så den går igenom filtret och ut kranen. Vissa kolfilter också ha ökat skydd av nano-silver, som kan döda över 600 olika organismer. Kolfilter absorberar inte mineraler inte heller påverkar pH-balansen, så smaken på vattnet ändras inte genom att använda ett kolfilter.

En annan typ av kol filtrering innebär att man använder aktivt kol vid sidan av kolet i filtret. Denna form av filter kallas också Chlorgon ® och inkluderar möjligheten att döda många typer av bakterier. Detta kranvatten filtrering kommer antingen som ett block eller lösa, och behöver normalt byte av filter ungefär två gånger per år. Eftersom föroreningar samlas i filtret, kan forma bygga upp, så kontrollera filtret regelbundet minskar risken för förändringar i vattnets smak.

Omvänd osmos är en process att omvandla förorenat vatten, såsom saltvatten, till dricksvatten. Det fungerar genom att dra vatten genom ett mesh-filter där föroreningar kvar på ena sidan av filtret och flyttar vattnet till den andra. Resultatet är destillerat vatten, vilket innebär att det inte finns någonting i vattnet, inklusive mineraler. Eftersom mineraler behövs för att upprätthålla en hälsosam balans i kroppen, är denna typ av kranvatten filtrering sällan används till vardags dricka. Det är mer vanligt förekommande för tillfälligt bruk, t. ex. på båtar eller ubåtar.

Ultraviolett strålning filtrering använder en process där vattnet strömmar genom ett glas element. Vattnet utsätts för en hög frekvens ultraviolett ljus, vilket dödar eventuella orenheter. Detta sterilisering används oftast i underutvecklade länder för områden var turister kan besöka exempelvis hotell eller restauranger. Sterilisering är inte vanligt, så kranvatten filtrering krävs för att förhindra sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.