Vilka är fördelarna med bambu Trä Golv?

Långa en stapelvara byggmaterial i östra Asien och i tropikerna, bambu blir populärt i väst på grund av dess tilltalande utseende och låg miljöpåverkan. Bamboo trägolv normalt tillverkas av kinesisk bambu. Den bambu skärs i tunna strimlor, limmas ihop, sedan färgas och laminerat.

Snygg

jämförbara i attraktiva för trägolv och andra naturliga alternativ golv, bambu trägolv är särskilt komplement till Asien-inspirerad inredning teman. Färgen varierar inom ett brett spektrum naturligt, från nästan vit till mörkbrun, och två kärnor är tillgängliga, beroende på hur remsor av bambu limmas samman. Vertikal-grain golv visar den smala kanten av bambu, medan horisontella fibrer golv visar bredare kant, inbegripet fabrikens bekanta "knogar". Dessa alternativ gör bambu trägolv ett mångsidigt alternativ för inredningsarkitekter. Det är också snygg, med populariteten av bambu blomstrar under senare år.

Miljövänliga

Bamboo, en lätt förnybar resurs, är touted av miljögrupper som en "grön" golv alternativ. Till skillnad från linoleum eller matta, det är ett trä, inte en petroleumprodukt. Det kan avverkas på så lite som tre år, medan andra lövträd och barrträd kan ta årtionden att mogna. Bambu är också en tålig växt som kan odlas med mycket få bekämpningsmedel eller gödselmedel och i en mängd olika miljöförhållanden. Vissa har uttryckt oro över hållbarheten i metoder som har använts av bambu odlare, den mängd energi som krävs för att göra och fartyg golv, och användningen av formaldehyd i tillverkningsprocessen. På det hela taget dock i allmänhet bambu anses vara en av de mest miljövänliga byggmaterial finns.

Styrka

Bamboo trägolv kan vara så svårt eller hårdare än lövträd som ek och lönn, men de kan också vara mjukare-denting enkelt-så köparna bör vara vaksamma och prover är av produkten innan köp. Faktorer som påverkar hårdheten av bambu golv inkluderar tid att träet åldrats, de förhållanden under vilka det har odlats, och färgen. Mörkare golv är skapad av värme och ånga av bambu i en process som kallas karamelliseringen som också leder till en mjukare golv. Bamboo trägolv kräver lite rengöring eller underhåll, och kommer att pågå så länge som lövträd om bristfällig.

Mångsidighet

Bambu golv är mindre sannolikt att vara skadad av insekter än traditionella trägolv. Det är också typiskt mer motståndskraftig mot vattenskador. Av denna anledning är de ofta rekommenderas för kök och badrumsgolv över lövträ alternativ. Bambu trä golv är dessutom ofta lättare att skära och montera än lövträd, och kan installeras över ett bredare spektrum av undergolv.

Även golv alternativ varierar mycket i pris, bambu golv är vanligtvis jämförbar i pris med andra alternativ trägolv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.