Vilka är de olika typerna av saftiga Blommor?

Saftiga blommor är några av de mest varierade och lätta att sköta anläggningarna runt. Med många typer av saftiga blommor ger en rad olika färger, former och storlekar, hitta en sort som passar ett visst syfte är inte svårt, att välja en favorit, men kan vara. Saftiga växter har förmåga att växa i nästan alla miljöer, både inomhus och utomhus, från öken klimat till tropiska dem och även de i mellan. Dessa växter tål variationer i väder och ett antal markförhållanden. Detta är möjligt på grund av deras köttiga blad och rötter som kan lagra vatten.

Det finns många olika typer av saftiga blommor. Några av de vanligaste av dessa anläggningar ingår sedum, orm anläggning ( Senservieria ), hönor och kycklingar ( taklök ), aloe och jade anläggning ( Crassula ). De flesta, om inte alla dessa saftiga växter, som odlas inomhus som krukväxter. Men många andra saftiga blommor erbjuder ytterligare intresse och kan lätt odlas utomhus i saftiga trädgården. Till exempel, både blommande kalanchoe och Euphorbia kan odlas i olika miljöer, vilket ger fantastiska färger med våren blommar.

För en mer dramatisk effekt, den svarta träd aeonium ( A. arboreum ) kan vara det perfekta valet, med sin mörka, nästan svarta blad och kontrasterande gula blommor. En annan imponerande Dessutom är as blomman ( Jätteasblomma ). Detta attraktiva dunge bildar saftiga producerar stora stjärnformade blommor mitt i grå-grönt lövverk utan att bli varnad, kan det lukta inte så trevlig. Utöver dessa saftiga blommor, ett antal kaktus växter kan användas i saftiga trädgårdar också. Rat svans kaktus ( Aporocactus flagelliformis ) är ett utmärkt exempel, uppvisar långa, spetsiga blad och ljust rosa blommor.

Att välja bland de många sorter av saftiga blommor är bara halva striden. Att se det finns många att gå runt är en annan sak. För att hålla varulager upp, många människor väljer förökning. Saftiga förökning är ganska lätt om det kan finnas många val att göra här. Saftiga sticklingar kan engagera hela blad, blad sektioner och skaft. Alla metoder kräver vanligen tillräcklig vattning av anläggningen i förväg för att förbättra chanserna att böka.

Sticklingar från saftiga blommor i allmänhet tas på våren eller försommaren. De är placerade i en lika blandning av sand, fuktig torv och kompost. När planterade, de vattnas ordentligt och flyttade till en varm, skuggig plats tills rotbildning sker, oftast inom några veckor. Förökningsmaterial dessa anläggningar kommer inte bara att bidra till att upprätthålla en stadig leverans i hemmet eller i trädgården men kan också komma till hands när de handlar med andra för ytterligare anläggningar för att lägga till i samlingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.