Vilka är de olika typerna av källarfönster?

Vare utforma ett nytt hem, ombyggnad, eller helt enkelt installera Windows ersättning källare, är valet av fönster vanligen mellan tre olika typer. Dessa är hopper Windows, Windows reglaget och förtält fönster. Fönster brunnar och bubblor fönster är specialiserade optioner som kan användas tillsammans med de flesta källare fönster.

Hopper fönstren är grundläggande, standard källare fönster. Denna typ av källarfönster gångjärn till botten av fönsterramen och öppnar genom att luta inåt från toppen. Av denna anledning är det fönster skärmen på en kupa fönster installeras normalt på utsidan av karmen. Detta är den billigaste typen av källarfönster, men vanligtvis erbjuder så många olika typer av optioner i storlekar.

Slider fönster, som namnet antyder, är utformade för att öppna och stänga genom att skjuta från sida till sida. Kallas även segelflygplan eller det öppningsbara fönster, de är väl lämpade för större fönster och för situationer där det finns begränsat utrymme i vilken fönstret kan svänga. Skärmen på ett reglage källarfönster kan vara antingen på insidan eller på utsidan av fönsterramen. Slider fönster är ofta billigare än förtältet källaren fönstren.

Markis fönster är i många fall den dyraste av alla källare fönster. De kan också skryta med en mer modern stil, och erbjuder mer designelement än bottentippningspråm eller glida källaren fönster. Denna typ av källarfönster är populärt i badrum och i kustområdena.

Markis fönster är gångjärn till toppen av fönsterramen och öppna genom att svänga från botten ut, ungefär som ett tyg förtält. Eftersom detta fönster lutar utåt i vinkel, kan den öppnas för ventilation även i regn eller snö. Den fönsterfilm är vanligtvis installerad på insidan av fönsterramen.

Ett fönster är väl en struktur som sträcker sig utåt från ett källarfönster. Den uppfyller både praktiska och estetiska skäl. Den kan fungera som en nödutgång färdväg som möjliggör säker utgång i händelse av en nödsituation. Fönster brunnarna används ofta för att följa byggnormer kräver att en källare med sovrum eller andra beboelig plats har en flykt fönster. Denna typ av fönster också låter naturligt dagsljus i källaren.

Ett fönster bubbla är en kupolformad, plast eller vinyl täcka som är utformad för att passa över ett fönster väl. Kallas även ett fönster och täcker, den hjälper isolera fönstret väl och skydda den mot smuts, djur, växtavfall och element. Fönster bubblor också bidra till att förhindra potentiellt farliga fall från ovan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.