Vilka är de olika typerna av glödlampa?

glödlampa är en form av elektrisk belysning som använder hög värme för att producera artificiellt ljus. Denna typ av glödlampa har i stor utsträckning använts i över ett århundrade för att tända hem och hela städer. Det finns olika typer av glödlampsljus, och varje skiljer sig på det belopp som krävs energi och utstrålning som släpps ut.

En vanlig glödlampa glödlampa har ett antal olika komponenter som gör det arbetet. När strömbrytaren i ett rum är påslagen, en elektrisk ström inuti lampan och går genom den tunna tråden glödtråden inuti. Detta glödtråden är ofta består av volfram, som är en metall som är resistenta mot höga temperaturer som ger god belysning. Glödtråden är vanligtvis täcks av en tunn glasampull som håller syre utanför och skyddar volfram.

Halogenglödlampor är en typ av glödlampor som ofta använder mindre energi, men ger mer ljus. Dessa är gjorda med en speciell glass som behåller värmen som kan gå förlorat i vanliga lampor. Det gör att volfram att använda mindre ström när den värms upp, och vanligen ger lampan en lång livslängd. En nackdel med halogenlampor är att de ofta är dyrare än vanliga.

Reflektor ljus är vanliga i show business, till exempel på teaterscener eller av filmbolagen. Dessa lökar är lätt att flytta eller riktad, och kan skina ljus på specifika områden. Spotlights används ofta för att lyfta fram en exakt plats på scenen, medan floodlighting och downlighting producera ljus av olika intensitet och storlekar för att fylla utrymmet. Dessa lampor kan användas både inomhus och utomhus.

Bländande ljus kan även värmelampa, som kräver mycket energi och i allmänhet används som en värmekälla. Dessa lampor är ofta installeras på gårdarna för att hålla djuren varm under vintern. Jordbrukare sätta typiskt dem i kyckling coops eller hus där de uppmuntrar fåglarna att lägga fler ägg.

Det finns andra typer av förändringar som kan göras för glödljus för särskilda ändamål. Lampa tillverkare höra ibland färgspektrat tillämpa olika färgtoner för glödlampor. De flesta vanliga lampor avger ett klart ljus, som ofta tycks gul och inte belysa ett helt rum jämnt. För att korrigera detta problem är det inre av några lökar belagd med en blå och gröna spridningen skikt som lyser ljuset och gör det möjligt att belysa mer utrymme. För att minska ansträngda ögon, lökar avsedda för läsning, eller liknande verksamhet, är ofta större än genomsnittet och har en vit interiör beläggning som ger ett mjukare ljus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.