Vilka är de olika typerna av engångshandskar?

Engångshandskar finns i många typer och kan definieras av det material de är gjorda av eller genom sitt gemensamma praktiska tillämpningar. Till exempel kan du hitta engångshandskar för hushållsarbete eller trädgårdsarbete, eller du kanske letar efter handskar som är disponibla och är latexfria. Ibland en typ kan ersätta en annan i vissa inställningar, men generellt om människor söker handskar för medicinska ingrepp, de ser för de som gjorts speciellt för medicinskt bruk.

Det finns vanliga material som utgör de flesta typer av engångshandskar. Dessa inkluderar latex, vinyl och nitril. Alla tre material kan separat göra medicinska engångshandskar, men människor kan också hitta handskar i dessa tre tyger som är mindre utformad för medicinska arbete. Eftersom dessa handskar är relativt tunn, är de inte nödvändigtvis är lämpade för vissa typer av arbete. Till exempel arbete som kan orsaka skador på händerna som tunga ogräsrensning eller typer av industriella applikationer kräver vanligtvis skyddshandskar eller handskar med mer dämpning, och dessa är inte ofta disponibla.

En anledning engångshandskar kommer i en mängd olika material, särskilt för medicinska och hemmabruk är den stigande antalet personer med latex allergier. Vissa personer som har haft tidigare allergisk reaktion mot latex kan gå in på anafylaktisk chock om de bär dessa handskar eller utsätts för andra har dem. När en person är medveten om att ha en latex allergi, ska han eller hon välja vinyl eller nitril istället.

Ett annat alternativ med några engångshandskar är att köpa dem med eller utan puder. Pulver kan göra det lättare att glida handskar på, men är inte det bästa valet för allt arbete. Till exempel skulle man vill undvika att använda pudrade handskar om de lagar mat.

Även engångshandskar är hjälpsam med många olika uppgifter, de är inte anpassade till alla typer av arbete och det material de är gjorda av är inte alltid biologiskt nedbrytbara. Även naturlatex inte försämra, mest vinyl och nitril kommer att ta upp plats i deponier för en mycket lång tid. Av denna anledning väljer många icke-engångshandskar.

Det finns mer utbud i material av de handskar som inte är av engångskaraktär. De kan vara gjorda av bomull, ull, läder och andra kombinationer material. Handskar kan köpas för industriellt arbete, trädgårdsskötsel, de flesta kök arbetsuppgifter och en mängd andra tillämpningar. Vissa handskar är tvättbara och andra kastas ut när de får tillräckligt smutsiga. Följ skötselanvisning att förlänga livslängden av handskar som är avsedda för fler än ett bruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.