Vilka är de olika typerna av Uppfart ytor?

Uppfart ytor kan lägga till värdet av en fastighet och förbättra den övergripande estetiken. Om de ingår som en del av landskapet bör uppfarten vara diskret och smälter in i den omgivande miljön. Olika typer av uppfart ytor innehålla konkreta, asfaltläggare och fast underlag, grus och krossad sten.

Konkreta uppfart ytor hälls i en solid platta med leder radavstånd flera meter ifrån varandra. Lederna är att möjliggöra expansion och förhindra sprickbildning. Det billigaste alternativet är oftast traditionell grå, som inte har någon nyans till. För en mer dekorativ konkret kan färger läggas till mixen innan de stålämnen som hälls eller dekorativa mönster är stämplat i betongen när den hälls, men medan det fortfarande är våt. För oskyddade sammanlagda yta betong, grus eller småsten är till ytan innan det hälls betong är inställd för att skapa en struktur i stället för fast underlag.

läggare är ett annat val för uppfart ytor och kan göras av betong, tegel eller natursten. Konkreta asfaltläggare är ofta det billigaste utläggare alternativ och finns i många storlekar, former och färger. Brick asfaltläggare är ett traditionellt val och är fortfarande ses i många historiska städer som gatan marksten. Natursten är oftast det dyraste alternativet och kan antingen vara kullersten eller skiffer bana. På grund av kostnaden, är det här alternativet används ofta för fram gångvägar eller uteplatser i stället för hela uppfarten ytor.

Solid uppfart ytor, såsom asfalt, är en av de vanligaste uppfarten bana alternativ. Asfalt finns bara i svart och måste tätas. Om ett tätningsmedel inte används, kan vatten tränga in i asfalt och frysa. Expansionen orsakas av fruset vatten kan orsaka asfalten att spricka och gå sönder.

Grus är också ett billigt alternativ för att skapa uppfart ytor. Används ofta för långa uppfarter eller för stora parkeringsplatser, är grus en yta av lösa stenar över en solid grund. Grus finns i många färger och storlekar och låter vattnet rinna ner i marken istället för att hålla vattenpölar på uppfarten ytan.

Krossad sten liknar grus i det att den är lös sten över en solid bas. Det är annorlunda eftersom grus är större stenar som bildar en ojämn yta. Krossad sten ytor är tillverkade av mycket mindre stenar som bildar en mer fast underlag än grus. Krossad sten finns i en mängd olika färger och kan antingen vara måttligt eller finkrossade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.