Vilka är de olika typerna av Akterspegel Windows?

Akterspegel fönster utsågs på grund av sin placering. De ligger precis ovanför akterspegeln, den fasta balk som skiljer toppen av en dörr eller ett fönster från resten av väggen. Fönstren erkänna ljus och luft in i byggnaden.

Akterspegel fönster är oftast långa, smala rektanglar storlek att vara förenlig med dörr eller ett fönster. Andra former är också möjliga. Halvcirkelformade eller solfjäderformade var akterspegel fönstren en gång speciellt populär ovanför dörrarna. I vissa områden var akterspegel fönster med denna form kallas fanlights.

Innan elbelysning, byggde interiörer ofta ganska mörkt, även mitt på dagen. Placering akterspegeln fönster ovanför innerdörrar få ljus att tränga längre in i byggnaden. De återfår popularitet i dag eftersom fler husägare föredrar naturliga, snarare än konst, ljus i sina hem. Villaägare uppskattar också säkerheten värdet på akterspegeln fönster som släpper in ljus även när dörren nedan är säkert låst.

Vissa akterspegeln fönster är fasta och kan inte öppnas. Dessa fönster är ofta dekorativa på något sätt. De kan delas upp i flera rutor av vertikala muntins, eller de kan fyllas med målat glas. Den dekorativa värde akterspegeln fönstren var mycket uppskattat under den viktorianska perioden.

Andra akterspegeln fönstren kan öppnas. Ibland gångjärnen placeras längst ner i fönstret, så att akterspegeln öppnas i toppen. I detta arrangemang är en lätt kedja ofta fästas så att fönstret kan inte sjunker för mycket. Dessa fönster kan också hängas i toppen, så att de öppnar i botten.

Luftcirkulationen är mycket bättre med installationen av akterspegeln fönster som öppnas. När rummets utsida fönster öppnas och akterspegeln fönstret är också öppet, är frisk luft sugs in i rummet och varm luft trycks ut genom akterspegeln fönstret. Denna metod för att skapa luftrörelser gjort många viktorianska hem bekväm även i varmt väder. Idag gör användningen av ett hus fläkt systemet ännu effektivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.