Vilka är de bästa metoderna för Container Vattning?

Container vattning måste ske med försiktighet. Vattnet behöver plantor som odlas i behållarna är variabel, och användningen av containrar kan växter begränsad själv-rättelse om de är över eller underwatered. För mycket vatten kan skada anläggningar i ett antal olika sätt, medan för lite vatten kan vara dödligt. Container växter lita på människor att förse dem med den mängd vatten de behöver genom lämpliga metoder behållare vattning.

Innan man börjar behovsbedömningen behållare vattning är det viktigt att se till att växter i behållare håller på att odlas i rätt sorts jord, och att förhållandena i potten är lämpliga. Behållaren ska ha hål för dränering, omfattas av ett lager av grus eller liknande material som också främjar dränering. Jorden bör vara anpassad till anläggningen, med en hälsosam balans av näringsämnen och ändringar mark som främjar dränering eller främja vattenretention, beroende på vilka behov av anläggningen.

När vattning av växter i behållare, bör de vattnas tills vattnet rinner fritt från potten. Detta syftar till att minska ackumulering av skadliga salter och andra material i marken genom att skölja marken ren. Folk bör se upp för anläggningar med stora rotsystem, som ibland rötterna skapa en boll som stöter bort vatten, vilket gör att vatten kan flöda runt jorden, ner sidor av potten, och från botten. Om en växt känner någon tyngre efter vattning än före, vattnet når inte anläggningen.

En del använder ett automatiskt bevattningssystem för container vattning. Detta är inte tillrådligt, eftersom behoven av behållare växter kan ändra så mycket. En anläggning kan torka ut på några timmar en dag på grund av torka, varma förhållanden, och hålla vatten i flera dagar vid andra tillfällen, när vädret är svalt och fuktigt. Växter ska kontrolleras före bevattning för att se om de behöver vatten, och människor bör undvika att behållare vattna på ett schema, eftersom detta inte kommer att stå för den rörliga behov av anläggningarna.

Det är också viktigt att vara känslig för växtskydd. Om en anläggning ser ohälsosamt, kan det vara dags att omvärdera hur den håller på att vattnas. Limp är gula blad ett tecken på att en anläggning inte får tillräckligt med vatten, till exempel. Näringsbehov kan också påverka hälsan, om en anläggning inte har varit planterade i en tid, kan det vara nödvändigt att plantera om med ny jord att återställa balansen av näringsämnen växten behöver och för att behandla frågor som jordpackning, som kan vara vilket gör det svårt att få tillgång till vatten och näringsämnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.