Vad ska jag titta efter när man köper en köksfläkt?

När du köper en köksfläkt, måste du fundera över hur ert sortiment toppen används och vilken typ av system som bäst passar ditt kök. Spisfläktar och spiskåpor finns i en mängd olika stilar, styrkor, och mönster, så det är viktigt att välja ett som kompletterar inredningen i ditt hem men kommer också att få jobbet gjort.

En köksfläkt är viktigt eftersom det filter rök, rök, fett, ånga och kolmonoxid från luften medan du är matlagning. Med hjälp av en köksfläkt varje gång du slår på en brännare kan hålla köket rent, friskt och luktar gott. Välja en spiskåpan kan verka som en skrämmande uppgift, men när man betänker din budget, smak och vanor matlagning, du kommer att göra ett informerat val.

Den viktigaste differentieringen mellan portad och recirkulation fans. Ventilerade fläktar drar luften genom en kanal till utsidan, medan recirkulerande fläktar av luften genom några filter och det går tillbaka till köket. Om du har budgeten för installation och kommer att placera ert sortiment toppen nära en yttervägg, överväga att köpa den ventilerade sort, eftersom en ventilerad spiskåpan är mer effektivt för att ta bort skadliga kemikalier och klibbigt fett från luften. Den behöver en kanal som förbinder huven till en yttre ventilen, så det blir dyrare att installera dock. Om du fundera på hur ofta du stek med olja eller brun mat som röker, kan du hitta det här alternativet mödan värt.

Du också kommer att vilja överväga vilka andra funktioner du behöver i en köksfläkt. Du kanske vill ha möjlighet att byta fläkten från låg till hög beroende på hur mycket luft du behöver spridas, eller hitta en som automatiskt kommer att stängas av efter trettio minuter. Du kanske föredrar en inbyggd armatur för att ge dig riktad belysning, eller en fläkt för varje brännare för effektivare luft rensning.

underhållsschema din spiskåpan bör också övervägas. Exponeras, kan metalldelar skall diskas i diskmaskin. Alla kåpor, vare sig ventilation eller återcirkulerande, kommer att ha filter som behöver rengöras eller bytas ut. Dessa kan metallnät filter som fångar stora partiklar av fett, eller kolfilter som tar bort starka lukter från luften. Utöver dessa överväganden, kan du kolla priset för ersättning filter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.