Vad bör jag veta om katastrofberedskap?

Katastrofer kan hända när som helst och utan förvarning. Det är alltid en bra idé att vara förberedd på det värsta. Katastrofberedskap är redo för en katastrof, naturliga eller av människan, som kan följa med, och veta hur man ska reagera i händelse av en nödsituation.

Katastrofberedskapen är inte svårt. Med lite sunt förnuft och några noggrann planering är det möjligt att vara förberedd på det mesta. Det första du bör göra är att förstå vilka katastrofer som är mest sannolikt att hända i ditt område. Kommer de att kräva evakuering, eller kommer du att kunna-eller ens tvingas-att stanna hemma? Om evakuering sannolikt har flera säkra platser planeras i förväg där du och din familj kan bo. Om det är troligt att du kommer att kunna stanna hemma, fundera på vad du behöver för att överleva utan värme, rinnande vatten och elektricitet.

Disaster överlevnad kit är en viktig del av katastrofberedskapen. Mindre satser kan lämnas i bilen, medan större kit bör finnas i en lätt-till-åtkomst till en del av hemmet. Dessa paket ska innehålla flera byten av kläder för varje person, personliga varor, såsom schampo, tvål och tandborstar, och varma filtar. Dessutom ingår bör vara ett fullständigt sortiment första hjälpen kit och flera ficklampor. En batteridriven radio är en annan nödvändighet.

Gör kopior av födelseattest, social security-kort, licenser och kort försäkring, och placera dem i en vattentät behållare för att hålla dem säkra. En förslutningsbar plast mellanmål påse fungerar bra för detta. Ingår i denna påse skall tillräckligt med kontanter för dig att överleva av för flera dagar eller veckor. Förutsätt inte att du kommer att kunna stanna vid en bank på väg ut ur stan. Det kan också vara en god idé att packa ett par spel, böcker eller andra små aktiviteter för att hålla dig och din familj ockuperade och underhållna.

Ett kit katastrofberedskap bör också innehålla mat. Detta är särskilt viktigt när de söker skydd i ditt eget hem. Det bör finnas en liter vatten per person för varje dag du får utan rent rinnande vatten. De flesta experter rekommenderar förbereds för två veckor, minst. Det bör också finnas gott om extra vatten tillgängligt, för säkerhets skull. Icke-hållbara livsmedel som inte kräver förberedelser bör avsättas för katastrofer. Det kan till exempel granola bar, ryckiga, konserver och torkade frukter och grönsaker. Torkad mjölk, flingor, kakor och kex är också gott att ha på lager upp. Vitaminer bör också vara tillgängliga, särskilt för barn och gravida eller ammande mödrar.

I en situation där makten har gått ut, och du kommer att stanna hemma, äta mat från kylen innan maten från frysen . Spara lagrade mat till sist. Glöm inte sällskapsdjur i förberedelserna inför en katastrof. Mat, vatten och andra förnödenheter bör lagras upp och upphäva med mat till familjen, tillsammans med alla koppel eller husdjur flygbolag du kan behöva för evakuering ändamål.

Investera tid och tanke i katastrofberedskap. Förutom att vara välfyllda, är det alltid bra att veta hur man tina fryst rör, stänger av el-och gasförsörjning, och behandla förorenat vatten. Samtidigt förbereds kommer inte att hindra en katastrof, kan det hjälpa dig och din familj överleva i relativ komfort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.