Vad bör jag tänka vid installation av en kakelugn?

Många husägare överväga att installera en öppen spis att värma upp ett hem, lägga till en dekorativ detalj till offentliga rum, eller öka värdet av ett hem. I vissa fall installerar en eldstad är enkelt eftersom en eldstad fanns tidigare: i andra, husägare måste arbeta från scratch. Det finns en två grundläggande spis alternativ: öppna spisar ved och eldstäder gas, och de båda kan vara när man installerar en eldstad, beroende på vilka behov du har. Båda typerna finns i en mängd olika utföranden som är lämpliga för många inredningar.

Om du installerar en eldstad från grunden, med hjälp av en professionell rekommenderas starkt. En felaktigt installerad eldstad kan orsaka hälsoproblem eller bränna ner hela huset, och det är mycket viktigt att se till att skorstenen är tillräckligt lång, är den öppna spisen tillverkad av eldfast material, och att alla delar av spisen är korrekt installerade. En professionell kan också ge dig råd om den bästa typ av eldstad för dina behov. Fråga runt för att hitta en seriös entreprenör med erfarenhet av att installera en öppen spis, och se till att få anbud från flera entreprenörer innan du börjar arbeta.

Generellt, om du planerar att installera en eldstad för dekorativt ändamål, en öppen spis trä passar perfekt. Men om du använder spisen för att värma upp hem, kanske du vill tänka på att installera en öppen spis som går på gas, eftersom det kommer att bli varmare, mer energieffektiva, och mycket lättare att komma igång. Gas spisar också ha vackra dansande flammorna, och de är också mycket säkrare eftersom de är mindre benägna att kasta tillbaka gnistor. Dessutom behöver skorstenen inte vara så omfattande, eftersom företaget inte tillhandahåller dra för trä brand.

Om du installerar en eldstad för att ersätta en tidigare modell, finns det några viktiga aspekter att ta hänsyn till. Det första du bör kontrollera är skorstenen. Om spisen är avsedd för trä, måste skorstenen vara minst 15 fot (4,6 meter) höga, att ge tillräckligt dra. Skorstenen måste också vara klar, och skall kontrolleras av en sotare för att säkerställa att det inte läcker. En läckande skorsten kan vara dödligt, utöver de lämnar en ful lager av stoft runt huset. Din skorsten eller kamin röret skall sopas regelbundet så länge du aktivt använda eld för att hålla rent och klart.

Speciellt i trähus är det avgörande att en byggnadstekniska härd användas under spis och förlängning ut minst en fot (30 cm) in i rummet. En byggnadstekniska brasan är tillverkad av ett tjockt, brandsäkert material och är konstruerad för att förhindra att reglarna av huset från att fånga i brand. Villaägare bör också vara noga att installera en brandsäker manteln, och köpa ett galler för att förhindra gnistor kommer in i rummet. Det kan finnas andra krav i ditt område som finns i den lokala byggnadsordningen: Se till att du följer med dem för säkerhets-och rättsliga skäl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.