Vad bör jag tänka på när man köper en ståldörr?

Det finns ett antal saker att tänka på när man köper en ståldörr. För det första är den typ av ansökan dörren kommer att användas i en stor fråga. Det finns storlekar och mätare av stål som också kan spela en viktig roll i den valda slutprodukten. I slutändan kan valet av en ståldörr ganska otraditionellt, men kan ge ett antal fördelar.

När de flesta människor tänker på ståldörrar, bild de sannolikt en rostfri dörr att gå in på en kylare eller frys av något slag. De kan kanske tänka en overhead garageport av stål. Dock ståldörrar används också som farstun dörrar i fina hem och har många andra användningsområden också. De som gräns ståldörrar till deras traditionella roller kan gå miste om många attraktiva produkter till rimliga priser.

Till exempel med hjälp av en ståldörr som ett hem ingång erbjuder fördelen av att ha en produkt som kommer att sista nästan alltid och fungera som en säkerhetsdörr. Vidare fortsätter en del dörrar har en kärna av stål och trä laminerat på utsidan. Andra kan ha en beläggning av träfibrer som ser nästan exakt ut som trä dörrar. Andra ståldörrar kan vara helt i stål, men ännu har mönster träfibrerna och är målade på ett sådant sätt de ser ut som trä. På avstånd är det omöjligt att säga.

Fördelarna med en sådan en ståldörr är huvudsakligen kostnader och hållbarhet. Ett högkvalitativt trä farstun dörr, eller till och med en glasfiber modell, kan kosta betydligt mer än en ståldörr. Detta är en av anledningarna stål anses nu vara ett bra alternativ när kostnaderna är en viktig faktor.

En viktig sak att tänka på om ståldörrar är att 100-procentigt ståldörrar har en otroligt tunn hud. Detta är ofta 24 gauge stål, som bara är 0,2 inches (0,56 mm) tjock. Detta stål bifogas sedan en stålstomme. Detta hjälper till att hålla dörren lättare än man kan förvänta sig när man överväger en ståldörr, men det innebär också att det finns mer av en chans för bucklor. I vissa fall kan tjockare dörrar finnas särskilda beställas.

Denting kan också vara ett problem med dörrar stål garage och andra typer av ståldörrar, men de är mer buckla-resistenta än de som används för att vara. Det är viktigt att köpa den tjockaste produkt du råd om val av stål. Detta kommer på sikt, bidra till att skydda din investering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.