Vad bör jag tänka när man köper luftfräschare?

När det gäller att köpa luftfräschare, det finns en förvånande mängd valmöjligheter. Vissa former av luftfräschare, såsom de allestädes närvarande träd kartong tall återfinns i bilar, är beroende av ett passivt leveranssystem. Andra luft luktborttagningsmedel är utformade för att vara mer aggressiv, med hög effekt spray eller pumpar. Vissa använda kraften i en ljusets flamma för att skingra sin doft, medan andra använder uppvärmda oljor som bas. Vid köp av luftfräschare för ditt eget hem eller ett fordon, finns det ett antal saker att tänka på.

En av de viktigaste besluten vid köp luftfräschare är doften. Luftfräschare dofter allt från blommor till kryddig till woodsy och alla punkter i mitten. Tänk på att du kan köpa luftfräschare för alla i ditt hushåll, så det lönar sig att känna några personliga gillar och ogillar. Tungt blommig dofter, till exempel, kan maskera lukt väl men lämnar en lika obehaglig perfumey doft bakom. Krydda blandningar liknande potpurri skulle kunna fungera bra i vissa rum, men inte nödvändigtvis i andra. Vid köp av luftfräschare, kan du utföra en sniffa prov på egen hand i butiken för att jämföra dofter.

En annan faktor när man köper luftfräschare är leveransmetod. Många föredrar den lätt för en aerosol kan, men det kanske inte den bästa lösningen runt inomhus husdjur eller små barn. En het olja luftfräschare drivs av en elektrisk uppvärmning inslag genomsyrar ofta luft med en stadig doft, men det är fortfarande en elektrisk apparat och kan locka en del oönskad uppmärksamhet från små barn. Air frisk ljus med anpassade dofter är bra för spridning subtila doft i hela hemmet, men det finns en öppen eld faktor som bör beaktas. Vid köp av luftfräschare, fundera över hur det skall användas i hemmet och av vem.

Du kanske också vill överväga det särskilda ändamål för produkten när man köper en luftfräschare. Aerosol luftrenare kanske är bäst lämpade för omedelbar doft maskering behov, som de som du kan stöta på i ett kök eller badrum. Sprayen fyller området nästan omedelbart med stark lukt-maskering kemikalier. Om du letar efter en hela dagen bakgrund doft, dock kanske du vill överväga en tidsinställd spray, en doftande ljus eller en upphettad olja typ av luftfräschare. Sprayer tenderar att försvinna snabbt, och återstoden kan dröja på ytor och speglar.

När du köper en luftfräschare för ett offentligt rum, utseende kan också vara en faktor. Flera företag har infört luftrenare med dekorativa element att dölja sin närvaro. Standard luften frisk enheter kan vara lite uppenbar, så om du planerar att underhålla gäster i ditt vardagsrum, stort rum eller matsal, kanske du vill investera i ett dekorativt luftfräschare för att smälta in diskret med möbler. Funktionell luftrenare med självhäftande stöd skulle också kunna placeras utom synhåll och ändå vara lika effektiva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.