Vad bör jag tänka när man köper hus Paint?

Måleriet är ett snabbt sätt att förbättra utseendet på ditt hem utsidan. Men köper husfärg inte så enkelt som att ta tag i första gallon färg du ser. Istället är det viktigt att ta din tid när du köper husfärg, noga överväga dina alternativ och ger dig själv den bästa chansen att nå det utseende du önskar. Det finns olika typer av färg finns, vissa är avsedda för användning utomhus medan andra endast fungerar bra för målning av invändiga ytor. Dessutom finns det olika sheens som du kan välja för att uppnå en attraktiv finish.

När du köper hus färg, är det första steget att fundera på vad du har råd att spendera på färg. I allmänhet är dyrare husfärg av högre kvalitet. Därefter måste du välja en färg avsedd för utvändiga ytor. Om du köper inomhus färg, kan du få den att bära dåligt och snabbt. Istället ser du till att färgen du väljer markeras speciellt för att användas utomhus.

När du köper hus färg, kommer du fråga sannolikt om du skall köpa olja /alkyd eller latexfärg. I det förflutna /olja alkydfärger var att föredra för de flesta utvändiga ytor. Men i dag reglerar regeringen ofta användningen av vissa lösningsmedel i olja /alkydfärger, med hänvisning till risker för förorening. Även om det är möjligt att göra denna typ av färg i enlighet med statliga regleringar, tillverkar färg hävdar ofta att färger i enlighet med lösningsmedel begränsningar inte ger fördelar framför latex (vattenbaserade) sorter. I själva verket är de sägs vara svårare att tillämpa och mer kostsamma.

För att hålla dig på rätt sida av statliga regleringar, när du köper hus färg för utsidan av ditt hem, välja en hög kvalitet latexfärg som är 100-procent akryl. Alternativt kan du välja en alkyd-modifierade latexfärg. Enligt vissa färgtillverkare, alkyd-modifierade latexfärger är bättre på att tränga in på utsidan, särskilt de som är kalkhaltig eller tidigare målade med alkydfärg. Andra tillverkare dock gjort gällande att 100-procent akryl färger är bäst. Det är klokt att undvika vinyl-akryl när man köper hus färg för utsidan av ditt hem, om du målar en yta som längre hållbarhet inte är önskvärt.

Det är också viktigt att överväga är färdigspelad när du köper hus färg för utsidan av ditt hem. Vanligtvis är platta färger rekommenderas för ytterväggar. Satin väggfärg också kan göra bra för ytterväggar. Hus färger är bra för att dölja brister medan satin inte ger för mycket lyster och är lättare att rengöra än platta färg. Köpa hus måla med en halvmatt yta är ett bra val för att hantera yttre trim.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.