Vad bör jag tänka när man köper en rosenbuske?

I århundraden har rosen busken varit en favorit hos trädgårdsmästare och aficionados blomma. För många trädgårdsmästare både erfarna och gröngöling, välja en rosenbuske som kommer att fortsätta att trivas och producera vackra blommor kan visa sig vara en krävande uppgift. Eftersom det finns så många som 150 arter av rosor, välja en buske för din trädgård kan vara överväldigande. Det finns många resurser på nätet eller på din lokala plantskolor för att hjälpa dig med beslutet. Det finns även Consulting Rosarians tillgänglig för råd om din ros köp.

Många saker måste tas hänsyn vid köp av en rosenbuske. Först och främst avgöra om du väljer rosor bara för att varvet försköning eller för styckning. Vissa rosenbuskar är bättre lämpade för window dressing, såsom floribundas, buske rosor, hybrid teer och grandifloras. Andra är perfekt för kapning och arrangering.

Ett annat beslut du måste fatta är hur mycket underhåll du kan ge rosenbuske-behöver ni en anläggning som är mer sjukdom tolerant och kommer att överleva lite mer missbruk, eller är du villig att tenderar att den hela tiden? Hur upplevde du som en "rosarian"? Också den zon du bor i kommer att bidra till att avgöra vilken typ av rosenbuske kommer att göra bra där du bor. En ros som växer i söder kan inte göra bra i nordost.

Nästa sak att tänka på är din trädgård. Hur mycket solen gör området får? Rosor som en mycket sol och kräver oftast full sol under minst sex timmar per dag. Hur stor är din trädgård? Rosor tycker inte en massa trängsel.

Kom ihåg att överväga fullvuxen storlek bushen när man väljer en ros för ett visst område. Om du inte har mycket plats, leta efter en ros som inte tar upp mycket plats. Den sista frågan är om dina markens kvalitet. Rosor trivs i väldränerad, något sur jord.

rosenbuskar kan köpas på flera ställen-kataloger, plantskolor, står växter och plantskolor några. Experter föredrar urval och tillförlitlighet kataloger, medan plantskolor och plantskolor också friska buskar som ofta garanteras. Det viktigaste beslutet du kommer att göra när de köper en rosenbuske är vem du köper den-att hitta en pålitlig säljare som säljer kvalitet buskar är halva slaget.

Många experter säger att de föredrar att köpa en bara root rosenbuske i motsats till en krukväxter buske. Detta är inte för den oerfarna odlaren på grund av sin arbetsintensiva natur. En krukväxt rosenbuske kommer "hoppa igång" för köparen och redo för plantering. Detta alternativ är bra för en novis ros odlare.

ett till två år buske kommer att bli ett säkert val. Om du beställer från en katalog, bara se till att det kommer att sändas vid rätt tidpunkt för en mitten-våren plantering, som är den bästa tiden på året för att starta en rosenträdgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.