Vad bör jag tänka när man köper en fågelbordet?

När du köper en fågelbordet, alltid överväga vilka typer av fåglar du försöker att locka till sig, liksom om du vill mata grannskapet ekorrar också.

En talg fågel feeder är en av de enklaste fågelholkar att använda, med en enkel trådkorg som innehar färdigförpackade talg kakor. Hackspettar och andra fåglar som äter fel från hålen i träden kommer att besöka en talg fågelbordet. När talg alla har ätit, bara öppna korgen och annorlunda talg kaka inuti.

En tratten , även känd som en trä feeder har en behållare som håller fågel utsäde och en öppning på sidorna längst ner, där fröna komma ut som fåglar konsumera dem. En kupa fågelbordet är lätt att fylla, frön är helt enkelt hälls i en öppning i toppen. Nästan alla fåglar kommer att besöka en feeder hopper fågel, inklusive Grönspättorna, Blue Jays och stare.

En skål är helt enkelt en hängande skål med en plast kupolformade locket på hålla väder ute. Liksom i uppsamlaren fågelbordet, är denna typ av feeder populär med många typer av fåglar.

En plattform är, som namnet antyder, ett platt bord upp från marken . Vissa plattform matare har ett tak av typen tak för att skyddas mot väder och vind, men många gör det inte. Ground mata fåglar som duvor, kommer kardinaler och Robins visar intresse för en plattform fågelbordet. En marken fågelbordet är precis som plattform feeder, men det sitter direkt på marken.

En tub är en vertikal tub med olika öppningar på sidorna och små abborrar för mindre fåglar som Grönspättorna och finkar. Utsäde strömmade in genom en öppning i toppen, och sedan flytta ner röret frö konsumeras.

fågelholkar är lite annorlunda eftersom de har vätska nektar, som vädjar till kolibrier. De är ofta färgglada och formade som en blomma.

Håll alltid fågelbordet ren. Wet frön och skrov blir mögligt och måste skakas minst en gång i veckan. Oftast, bara rengöring fågelbordet med vatten är bra nog, men om det är särskilt smutsiga, använd en blandning av en del blekmedel till tjugo delar vatten.

Om du vill hålla ekorrar ur din fågelbordet, anser att montera den på en hög stolpe mitt i din gård, långt från alla träd. Stången skall vara minst fem meter hög och minst tio meter bort från något träd eller annan yta som en ekorre kan hoppa. Ekorre förbryllar kan också köpas för ytterligare skydd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.