Vad bör jag tänka när man köper en duk?

en bordsduk klär ett bord för speciella tillfällen och även skyddar en tabell från spill och mässar. Dukar kan användas både inomhus och ut och kan göras av antingen vinyl eller tyg material. Dukar är relativt billiga och finns i ett överflöd av färger och mönster. När du väljer en duk du behöver överväga storlek, textil och design.

Ett tyg bordsduk verkar mer formell än vinyl. Även om vissa tyg dukar är tillfälliga i stil, många allt från känsliga och formella till de rika och lyxiga. De flesta tyg dukar är utformade för att tvätta väl med undantag för spetsar, som kan behöva blötläggas och tvättas för hand efter användning. När du väljer ett tyg duk, välj en som passar stilen i ditt kök eller matsal i både färg och stil. En formell matsal bör ha en formell bordsduk. Du kan välja en delikat vit linne ser ut eller kanske du väljer mörka, fylliga färger och mönster.

Likaså om du väljer att klä ditt bord med linneservetter och bordstabletter, se till att din bordduk koordinater med ditt bord tillbehör. Tänk skiktning en spets duk över toppen av en enfärgad en för extra djup och konsistens. Du kan också överväga att köpa två olika stilar av dukar lämplig för både formella och informella middagar.

Om du väljer en duk för utomhusbruk, överväga att köpa en vinyl bordsduk eftersom tyget bleknar i solljus och är också svårare att rengöra. Vinyl dukar kan torkas och användas oftare utan att ta bort vid tvätt. Vinyl dukar är oftast billigare än tyg och får inte pågå så länge, men de är mycket mer gynnsam för utomhusbruk.

Kom ihåg att uppmärksamma storleken på duken när du köper den. De finns i runda, kvadratiska, rektangel, ovala och avlånga. Runda dukar är i regel antingen 60 tum (152,4 cm) eller 70 tum (177,8 cm) i diameter. De fungerar bra på runda bord, men kommer inte att passa en oval eller fyrkant bordet ordentligt. Likaså om du har ett kvadratiskt eller rektangulärt bord, du vill köpa rätt storlek. Square dukar är i allmänhet utformade för att passa fyrkantiga tabeller som tar upp till fyra personer. För tabeller som plats sex till åtta personer, behöver du ovala eller avlånga beroende på bordets form. Kontrollera förpackningen för specifika mätningar och storlekar sittplatser.

Om du har en särskild titt i åtanke och inte kan hitta rätt duk, överväga att göra din egen. Även med endast grundläggande sömnad know-how, kan du klippa tyg för att passa och fålla kanterna därefter. Kvadratiska och rektangulära formade dukar är lättast att göra och är ofta det svåraste tabeller för att passa med affären täcker. Om du väljer att göra din egen se till att du kolla tvättråden i tyget, inklusive krympning, innan du köper den.

Med små investeringar kan du köpa eller göra dukar för alla tillfällen och skapa en inbjudande och välklädda tabellen. Du kanske upptäcker du att det ser så mycket, du använder dukar och inställningar rum på alla dina måltider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.