Vad bör jag tänka när man köper en diskmaskin?

Även miljontals hushåll har fungerat utan en diskmaskin genom historien, har diskmaskinen blivit en standard hushållsapparat. Oavsett om du köper en diskmaskin för första gången eller helt enkelt byta ut en uppdelad en, finns det några saker du bör tänka på innan du köper.

Om du inte redan har en diskmaskin i köket, du måste ta särskild hänsyn till en framtida plats. Du måste ha utrymme i närheten av din diskbänk för att ansluta din nya diskmaskin till din befintliga ledningarna. Du måste också ha en källa till elektricitet för att driva diskmaskinen i närheten. Om du inte är specialutbildade, ska du hyra professionell installation av nya elledningar.

Om en tidigare diskmaskin fanns i ditt hushåll, se till att mäta storleken på öppningen för att säkerställa att ersätta passar. Installera en ny diskmaskin där VVS och el fixturer tidigare fanns är lättare än en helt ny anläggning, men om du är oerfaren, kanske du vill ordna för professionell installation från återförsäljaren.

Förutom att bestämma plats och arrangera nödvändiga installation, välja ett märke och modell kommer att vara din enda kvarvarande beslut. Se till att överväga färgen på diskmaskinen fronten. Standard färger ingår bisque, svart, rostfritt stål och vitt, och du kommer sannolikt välja att matcha din diskmaskin till andra apparater. Några diskmaskin fronter reversibla paneler för att hantera en framtida förändring i apparaten färger.

Andra överväganden att ge till ditt köp omfatta drift energieffektivitet och funktioner. Vissa diskmaskiner har mer avancerade funktioner, t. ex. sensorer som bestämmer storleken på och innehållet i varje last och andra har bara mycket grundläggande funktioner. Du kanske vill ha en diskmaskin som låter dig ladda diskmaskinen, men kör det senare när du sover eller är på jobbet. Medan du bör investera i den högsta energieffektivitet betyg, funktionerna är helt enkelt en fråga om personlig preferens.

Om du har ett mycket litet kök som inte kommer att rymma en diskmaskin eller bor i hyresbostad, kan du överväga köpa en bärbar maskin. Dessa diskmaskiner är mindre än standard under-the-counter modeller och är tänkt att vara bärbar. De kopplas till standard eluttagen ansluta direkt till vasken kranen och ha ett avlopp som läggs i vasken när den används. Bärbara diskmaskiner är något billigare än deras vanliga motsvarigheter, men de fungerar på ungefär samma sätt. En bärbar diskmaskin har några nackdelar, såsom att vara besvärlig att använda och kräver lagring när den inte används, men det kan vara lämpligt att tvätta stora laster.

En diskmaskin kan vara en mycket bekväm utöver det kök och är en ofta sökt apparat för nya husköpare, vilket innebär tillägg av en diskmaskin kan lägga till ett litet värde till ett hem. De flesta kök kan ta emot en diskmaskin av en storlek eller annat sätt och de hederliga smarta hem återförsäljare kan hjälpa dig med ditt val och eventuella frågor innan köpet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.