Behöver jag en Detector kolmonoxid i mitt hem?

med en detektor koloxid i ditt hem kanske inte bara är vettigt, men kan också vara stad eller ett lag beroende på var du bor. Sedan, till skillnad från rök, som du kanske upptäcker om du var vaken, är kolmonoxid färglös och luktlös, är det osannolikt att du skulle bli väckt av en läcka i ditt hem. Kolmonoxid kan läcka från en källa som använder fossila bränslen för att skapa värme. Det kan vara installerat ugnar, pannor, varmvattenberedare, och eldstäder. Vissa bärbara värmare använder fossila bränslen och kan kräva lämpliga ventilation och installation av en kolmonoxid detektor.

Dessa detektorer är inte dyrt, och kan lätt köpas på järnhandeln. Du kan även hitta kombination rök /koloxid detektorer. Med båda bara vettigt för hälsa och säkerhet för dig själv och alla som bor med dig. När du installerar en detektor koloxid bör du vara säker på att en installeras med 15 fot (4,57 m) av ingången till varje sovrum. Om du har en stor hem eller ett hem med flera nivåer, bör du planerar att installera flera i hemmet.

Det också vettigt att ha en värmekälla, till exempel gas ugnar eller vattenvärmare kontrolleras årligen av det lokala elbolaget. Detta är normalt en gratis tjänst tillsammans med pilot relighting, som erbjuds av lokala kraft-och gasbolag. Plan för att få detta gjort ungefär en månad innan som behöver använda din värmare, detta kan variera beroende på var du bor. Du kan även schemalägga ett möte minst en månad i förväg eftersom du kan få vänta flera veckor till en månad för någon att kontrollera dessa nivåer, om du inte tror att det finns för närvarande ett kolmonoxid läcka. Denna senare situation är en nödsituation och bör kontrolleras omedelbart av din lokala gas-eller elbolag och brandkår.

Många undrar vad de ska göra om deras koloxiddetektorn släcks. Detta är en utmärkt fråga. Om du noterar symptom på koloxidförgiftning, extrem huvudvärk, yrsel eller sjukdom, få utanför omedelbart. Om du bor i en lägenhet som aktier panna uppvärmning, kanske du vill varna andra som du lämna byggnaden av den misstänkta läckan. Ring 911 när du är utomhus. Om du av någon anledning inte kan få utomhus omedelbart, öppna alla fönster i ditt hem och försöker stå nära ett öppet fönster och andas in frisk luft. I båda nödfall samtalstjänster att denna potentiellt dödliga läcka kontrolleras omedelbart.

Om det inte finns några lagar i en stad eller stat som kräver installation av en koloxiddetektorn, det är fortfarande säkrare att ha en. Överväg att använda en i varje hem med värme för att bränna fossila bränslen, i varje lägenhet, lägenhet eller studentrum som använder pannor eller gas uppvärmning, och i princip i alla hem. Det är oerhört tragiskt när människor dör av kolmonoxidförgiftning, men det är en tragedi du kan förhindra genom att köpa en detektor kolmonoxid och installera den enligt instruktionerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.