Vilka olika typer av tropiska krukväxter?

Både vackert och ovanligt, tropiska krukväxter är ett populärt val för heminredning. De kan vara en utmaning att odla inomhus, men eftersom de är hemma i varma och fuktiga klimat. Under förhållanden med rätt solljus, värme och fukt, flera sorters-liknande paradisfågeln, silver drottning och ingefära-kan överleva och till och med frodas. Ett antal tropiska krukväxter har visat sig vara motståndskraftig och anpassningsbara nog att blomstra inomhus.

I områden med gott om solljus, tropiska krukväxter som paradisfågeln kommer att frodas. En favorit på grund av sin särskiljningsförmåga blomma kan den odlas inomhus under vintern och flyttas utanför i varmare månader för att befrämja blommande. Det hållbara Pothos vinstockar växer också bra i solljus, vilket leder till dess hjärtformade blad att bli mer brokiga. Pothos kan överleva i mörkare områden också, återger lätt från sticklingar och kommer att växa glupskt utan något stöd.

Om solen är begränsad, är bambu ett praktiskt val att växa inomhus. Finns i hundratals sorter finns det en bambu växt som kommer att överleva i nästan alla klimat, men större, bläddrade sorter kräver i regel mer ljus. Sansevieria som kallas Snake Plant eller svärmor's Tongue, är en suckulent med svärd blad och mycket väldoftande blommor som också trivs i varierande ljus.

Ingefära växer den inhemska marknaden under trädkronorna, och gör ett självklart val som en tropisk krukväxt. Känd för den kulinariska och medicinska nyttan av dess rot har ingefära räfflade gröna blad och kan ge doftande blommor eller kryddiga blad. Den vackra Peace Lily är lika tåliga, och även trivs i skuggan. Om tål både för mycket och för lite vatten med liten effekt och föryngrar snabbt.

symbol för lågt underhåll, andra tropiska krukväxter behöver lite ljus och är beroende av fukt för att överleva, som Dracaena marginata. Denna palm-liknande anläggning har långa, smala, gröna blad med röda eller rosa kanter och erbjuder många tropiska överklagande. Silver Queen kan också tolerera betydande försummelse med undantag av kyla. Den har ovala blad kända för sina ovanliga silver och mörkt gröna markeringar, och kallas ofta den mest förlåtande tropisk krukväxt.

Vissa tropiska krukväxter rekommenderas inte, men de är mycket välkända . Elephant öron kan vara giftiga för barn eller husdjur, medan orkidéer anses vara temperamentsfulla och svårt att underhålla. Tropiska palmer och ivies är också populärt, men tenderar att vara extremt känsliga för skadedjur som spindel kvalster, som sedan kan förstöra andra krukväxter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.