Vilka olika typer av inrikesministeriet färger?

Det finns många olika typer av interiör färger, som alla i huvudsak avser konsumtionsfärdig lack reaktion på ljus. Olika tillverkare av färg säljer färg i någon kombination av ytskikt, men i allmänhet inte alla. Följande beskrivningar av interiör färger hänvisa till inre latexfärger.

Hus och matt finish färg inte har någon reell glans när färgen har torkat. Hellre än att reflektera ljus, slät och matt färger absorberar den. Båda färger är bra för att dölja små ytdefekter och brister i ansökan, t. ex. pensel eller märken roller. Platt och matt finish är bra val för innerväggar i rum som får lite trafik eller för att måla tak. Båda färger är generellt dåliga val för kök, bad, och barnen rum, eftersom de inte tvättar liksom andra ytbehandlingar färg.

En finish äggskal färg liknar en matt yta men har en liten mängd Glans till det när torkade. Det är ett bra val för innerväggar och tvättar något bättre än platta väggfärg. Äggskal färger ibland utbytbara mot matta färger i vissa märken av färg.

En satin lack är ofta glossiest lack en dekoratör kommer att rekommendera för alla rum utom kök och bad. Det är inte en högglansig finish, men har en mjuk, sammetslen lyster till det när torkade. Satin färger döljer inte brister i underlag eller ansökan och de ovan nämnda är klar, men de är förlåtande nog för nybörjare konstnärer att använda. En satin lack reflekterar mer ljus än äggskal och är ett utmärkt val för barnens rum och trim som det står sig väl vid tvätt.

halvblank och högblank färger finns i andra änden av skalan och återspeglar mest mot bakgrund av lack de är torkade. Semi-gloss är ett utmärkt val för kök och bad som finish kan stå emot vatten och rengöras ofta bättre än andra ytbehandlingar. Många väljer också att måla trimma med halvblank färg av samma skäl. Högblank färg är i allmänhet inte populärt val för väggar, men många väljer blank färg för att måla möbler, särskilt för ett modernt utseende eller hållbara lack.

Välja rätt interiör lack är mest en fråga om personlig preferens, tänk bara på att ju högre glans, desto mer hållbara färgen i ansiktet av täta trafiken och tvätt. Med tanke på lokalens användning som du målar hjälper dig att välja rätt interiör lack. Det är att välja rätt färg som är det svåra!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.