Vilka olika typer av Hem Water Filtration?

Även den mest sanitära av världens länder inte har helt rent vatten i hemmen för alla sina medborgare, vilket gör det troligt, om inte nödvändigt, att använda ett hem system vattenfiltrering. Dessa system filtrera bort ohälsosamma delar av kranvatten som kan skada en persons hud eller låta dem vara sjuka efter att ha druckit det en gång eller flera gånger. Det finns två huvudsakliga typer av filtrering hem vatten system tillgängliga. Varje typ fungerar olika och har sina fördelar och nackdelar.

Den första och mest populära typen av hem vatten filtreringssystem är en kol filtersystem. Carbon vatten filter är det mest effektiva och billigaste. Enheterna kan installeras enkelt och konsumenterna kan välja mellan hela huset enheter, dusch huvud enheter, enheter bänkskivan och enheter som passar under diskbänken.

Vattnet filtreras genom träkol som är från kokosnöt skal. Den genomsnittliga filtret kommer att pågå i sex till nio månader. Även kol vattenfilter bort farliga bakterier och främmande ämnen, inte ta bort de inte fluorid och nitrat, som kan vara en nackdel för vissa människor. Kolfilter kan inte ändra surhetsgraden i vattnet och kan drabbas av mögel under perioder av icke-användning.

Den andra typen av hem vatten filtreringssystem är en omvänd osmos filtreringssystem. Omvänd osmos system var avsedd att rena vatten i ubåtar. Vattnet dras genom ett fint membran som fungerar som ett filter. En omvänd osmos system kräver regelbundet underhåll och kräver professionell installation. Den största nackdelen med en omvänd osmos hem vattenfiltreringssystem är förlusten av nyttiga mineraler i vattnet när det är renat.

Ett avskaffande av alla de mineraler lånar ut till vattnet blir surare. Dricka för mycket av denna typ av vatten kan få långsiktiga hälsoeffekter, till exempel mineral brist. Dessutom är omvänd osmos en mycket långsam process som slöseri med vatten. Processen ger mindre än en gallon (3,8 liter) vatten per timme och avfall från 2 till 3 gallon (7,6 till 11,4 liter) vatten för varje liter som produceras.

Det finns en mängd andra typer av filtrering hem vatten system till förfogande, men de flesta av dem är hybridmodeller som innehåller en blandning av en kol och omvänd osmos system. Andra system är extremt dyra och sällan finns i hemmet, till exempel en vatten jonisator, som är en elektrolys basiskt vatten filter. Dessa system ligger oftast på sjukhus och som används för sårbehandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.