Vilka är de olika typerna av Masonry Restoration?

Murning restaureringsarbetet utförs på både moderna och historiska byggnader. Behovet av murverk reparation beror på olika orsaker allt från vittring och seismiska rörelser till byggfusk och slarv. Samtidigt som behovet av murverk restaurering är ofta visuellt uppenbart, är det viktigt att konsultera en murad entreprenör eller en murad företag om omfattningen av skadorna, dess orsak och rätt sätt att hantera det.

Vilken typ av murverk restaurering som skall genomföras kan bero på vilken typ, ålder, skick och placering av en byggnad. Historiska byggnader måste hanteras mer känsligare än moderna byggnader. Strukturer i områden med hög risk seismisk aktivitet kan följa en annan politik murad reparation.

De vanligaste typerna av murverk restaurering är repointing och tuckpointing. De två termer tas ofta för att ha samma innebörd, men det finns en skillnad. Repointing innebär att fylla de luckor som bildas i den skadade mortel lederna och tuckpointing handlar om att ersätta den försämrade mortel med nytt murbruk.

I båda fallen har styrkan och utseendet på den gamla murbruk som skall beaktas vid upprättandet av ny mortel. Den nya murbruk måste obligationer väl med mursten, och får inte framkalla någon stress som kommer att få dem att flagna eller falla sönder. Den färdiga muras måste också ha en konsekvent och estetiskt tilltalande utseende.

Byte och bosätter mursten är typer av murverk återställande som vidtagits för att avhjälpa lossnat, fallit, trasiga eller försämrats enheter. Fördrivna eller skadade stenar, tegel och block kan överföras till plats med nytt murbruk, eller ersättas med andra gamla enheter. Om liknande gamla enheter är inte tillgängliga, nya som överensstämmer med originalen får användas. Så långt som möjligt, särskilt med historiska byggnader, är det lämpligt att återanvända gamla enheter. Produktionen metoder skiljer sig åt i hur enheterna gjordes förr i tiden och hur de framställs i modern tid, och denna skillnad kan påverka hållfastheten. En annan anledning är att få en titt matchar originalet.

En annan typ av murverk restaurering är parging. Detta innebär att tillämpa en fin, slät päls av en stark cementbruk till en utsatt vägg. Parging görs för att murar som har haft angränsande strukturer bort. Den används inte för väggar med grundläggande strukturella problem.

Rengöring är en typ av murad restaurering som används för att klara smutsansamlingar eller mossa tillväxt. Det är bäst att rengöra med vatten, milt kemiska rengöringsmedel och en mjuk borste. Frätande rengöringsmedel och metoder som sandblästring kan undergräva eller skada en struktur och bör undvikas.

Ett murverk struktur kan om den inte har några underliggande problemen, återställas genom en enkel målning jobb. Det är viktigt att avlägsna den gamla färgen och se till att den nya kompletterar byggnaden. En renoverad byggnad bör noga underhållas så att restaureringsarbetet inte blir nödvändigt igen inom en snar framtid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.