Vilka är de olika typerna av Architectural Lighting?

Architectural Lighting Design adresser belysning på bilen behov inom bostäder och kommersiella utrymmen. Belysning kan vara en nödvändighet, för ljus arbetsuppgifter till exempel, eller bara tjäna ett dekorativt syfte. Vissa arkitektonisk belysning produkter bryter ny mark i energihushållning. Många konsumenter är beredda att betala ett högre anskaffningsvärde vid köp av kompakt-lysrörslampor (lågenergilampor) med en längre livscykel eller lysdioder (LED) belysning för att spara på elektriska räkningar.

Bland de yttre utrymmen i ett hem eller en byggnad, olika typer av belysning upp olika krav i rymden och aktiviteter som äger rum där. För terrasser, innergårdar och allmänna gemensamma utrymmen, spotlights och strålkastare finns två typer av arkitektonisk belysning användas för att betona dekorativa landskapsarkitektur eller naturliga egenskaper. Säkerhetsfrågorna är ofta hanteras av utomhusbelysning fixturer. Motion-sensor ljus och lampor steg på trappan kan tillfredsställa en husägare säkerhet behov eller bygga kodens krav. I båda fallen kan det arkitektoniska belysning hålla invånare och besökare säkert på vägen.

Wall lampetter eller tända pollare, som stavar installeras för att dra uppmärksamhet till ett område, kan belysa en kommunal eller företag byggnadens dekorativa eller historisk fasad eller säkert guide fotgängare i mörkret. Vissa ljusdesigners rekommendera sol belysning, som selar fri ström från solen, för belysning ett område under natten timmar. Arkitekt område belysning skall ibland vara mörk himmel vänlig, vilket betyder att den lyser marken men inte himlen, för att uppfylla gemenskapens mandat eller förbund grannskap.

Valmöjligheter finns i överflöd i arkitektonisk belysning för inre utrymmen. En kommersiell byggnad eller hem krävs olika typer av belysning beroende på dess invånare behov. Invånarnas dagliga funktioner och önskad humör dikterar vilka typer av belysning är bäst. Storbildsprojektor kommer i en mängd olika stilar, och kan fluorescerande, glödlampor, kompakt-lysrör eller LED-ström. Fixturer kan fästas direkt i taket, till ett spår eller hänga ner från ett tak bas, som med hängande belysning, ljuskronor och hängande lampor.

En lägre belysning kan avge från accent belysning såsom bordslampor, vägg lampetter, infälld belysning eller kan belysning i tak, soffits eller golv, och fixturer som showcase konstverk. Ännu mer områdesspecifika är riktad belysning. Skrivbord, läsa utrymmen, musikinstrument områden och matlagning utrymmen är ofta upplysta av halogenlampor, spår belysning, infälld och strålkastare för att ge bästa ljusstyrka för verksamheten.

Ljus påverkar människor " humör och förmågan att utföra uppgifter. Riktigt lyser bostäder, företag och kontorslokaler kan leda till komfort och välbefinnande för sina invånare. Den lämpliga arkitektonisk belysning kan bidra mycket till säkerhet och utseende av en byggnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.