Vilka är de olika formerna för Rose Förökning?

Flera olika metoder används för ökade förökning. Många av dessa tekniker är tillräckligt enkelt för början trädgårdsmästare att använda, och människor som är intresserade av att utforska rosor kan komma igång med bara några grundläggande verktyg. När man förbereder att propagera rosor, bör trädgårdsmästare tänk på att vissa hybrider är patenterade, och att spridningen av dessa anläggningar får inte vara lagligt, särskilt om de växter som odlas för kommersiell försäljning. Även om företagen är osannolikt att åtala en trädgårdsmästare växer rosor i ett hem trädgård, om ökade växter eller skära rosor säljs och de är av patenterade hybrider som har förökats, kan utvecklaren av hybriden tar avstånd.

Den klassiska metoden för steg förökning är att ta sticklingar. Sticklingar rot enkelt och snabbt när de hanteras på rätt sätt och skapar kloner av moderplantan. Detta tillåter människor att bevara kulturarvet och antika rosor, genom att helt enkelt ta en skära från en anläggning som är av intresse. Sticklingar kan odlas i en rad olika medier, med det primära målet är behovet av att främja hög luftfuktighet utan att göra villkoren för blött.

Sticklingar bäst tas på våren, när anläggningen börjar återhämta sig från vinter dvala. Ett område för ny tillväxt utan knoppar väljas och skära med en ren, skarp par saxar. Vissa människor dopp steg sticklingar i böka hormoner, medan andra helt enkelt infoga dem i marken som det är. Rosen kan täckas med en påse eller klar behållare för att öka luftfuktigheten, utan att blockera ljus, och de sticklingar kan odlas direkt i trädgården marken eller i ett växthus. Trädgårdsmästare även bedriva styckning utbyten, sjöfart sticklingar från sällsynta rosor per post till andra ros entusiaster, trädgårds forum har ofta ett specifikt område för samordning skärning och utbyten utsäde.

Ett annat alternativ, som används av professionella plantskolor, är ympning. Med ympning, ett urklipp från en ros någon vill propagera ympas med befintliga rotstock. Denna metod för steg förökning säkerställer att grundstammen är stark och härdig, ökar chansen att rosen kommer att överleva. Människor kan också använda en ros förökning teknik som kallas luft skiktning, där en filial är skadad att främja tillväxten av rötter.

Slutligen är det också möjligt att odla rosor från frö. För denna metod för steg förökning måste en blomma till sitta kvar på busken och tillåtas att bilda en höft, som kan delas öppen för att komma åt frön. Kommer dock allt från frön producerar en hybrid, och kan slå till och missa eftersom det är omöjligt att kontrollera vilka rosor pollinera andra. Ibland leder detta till ett lyckligt misstag, och vid andra tillfällen, resulterar det i en anläggning som inte är så väldigt spännande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.