Vilka är de bästa metoderna för krukväxt Vattning?

Effektiv krukväxt vattning kan vara en av de svåraste delarna att hålla krukväxter vid liv. Med för lite eller för mycket vatten anläggningen kommer att dö, och olika växter har olika vattning krav. Anläggningens läge och jordmån kan också påverka mängden vatten den behöver.

När du köper en ny krukväxt, lära sig om de särskilda vattning krav. De flesta krukväxter föredrar konsekvent fuktig jord. Vissa växter kräver dock fuktigare mark medan andra behöver deras jord att vara torr. Generellt gäller att om marken är synligt våt på toppen, finns det ingen anledning att vattna den. Om marken börjar komma bort från sidorna av potten, är det alldeles för torr.

rätt sorts kruka är också viktig för bra krukväxt vattning. Potten ska ha en dränering hål i botten så vattnet inte sitta inne och ruttna rötterna. Vatten sitter i potten s maträtt kan också orsaka rötterna att ruttna. För de flesta krukväxter, det fungerar bäst att vattna dem utanför eller över diskbänken och låt överflödigt vatten rinna ut. Detta garanterar enhetliga fukt i marken.

En del människor föredrar att få en krukväxt vattning schema och vattna sina växter en gång i veckan på samma dag. Detta är bra om det hjälper dig att komma ihåg att vatten dina växter regelbundet, men du bör hålla ett vakande öga på dem under de första veckorna. En del växter kommer att torka ut snabbare om de är i direkt solljus, sandjord eller ett mycket varmt rum, medan andra kan bo ganska blöt om deras jord har en hel del lera eller om deras miljö är skuggiga eller fuktiga.

För korta semester i två veckor eller mindre, ett bra sätt att hålla din vattnade krukväxter är att sätta en klar plastpåse över dem med ett gummiband som håller påsen runt krukan, som kommer att fälla fukt och returnera den till jorden. Hålla växterna i direkt solljus om du väljer detta krukväxt vattning metod. Andra kommersiella typer av semester krukväxt bevattningssystem finns exempel vattning mattor som levererar vatten underifrån anläggningen, kapillär och droppa system, och fuktighetsbevarande pärlor att du sätter direkt i marken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.