Varför är det viktigt att tömma Lint Trap på min torktumlare?

En ludd fälla eller ludd fångar är en viktig del i en torktumlare. Det finns två skäl till att tömma ludd fällan regelbundet, helst varje gång du använder torktumlare. Den första är att den kommer att torktumlaren mer effektiv, och det andra är att det kommer att förhindra risken för en större brand. Torktumlare orsaka brand tusentals hem bränder varje år, vilket kan leda till materiella skador och även död. Eftersom ludd är mycket brännbart, en torktumlare brand kan också snabbt raseri utom kontroll, så gör dig själv en tjänst och kom ihåg att tömma ludd fällan.

ludd fällan fungerar som ett filter mellan torrare och utblåsventilen. Eftersom luften ventileras genom lufttorkaren och uppvärmda, passerar det genom lint fällan på väg ut ur torktumlaren så att ludd inte ackumuleras i utblåsventilen eller slangar. Som kläder torkar stora mängder ludd kan produceras, och de flesta lint kommer att fångas av luddfiltret. Inte alla lint kommer att samlas in, dock så är det en god idé att regelbundet rengöra en torktumlare för att ta bort ackumulerade ludd. Om kläderna kommer ut fuktig eller tar lång tid att torka, föreslår vi att någon del av torken lufta systemet kan blockeras, vilket kan utgöra en brandrisk. Töm ludd fälla och kontrollera ventilationen slangen för att se till att den inte hindras innan du använder torktumlare igen.

När du tömmer ludd fällan, du vanligtvis dra ut det från toppen av torken. Lint har samlats på skärmen av ludd fällan, och den lätt kan dras bort och slängs. Du bör också regelbundet tvätta ludd fällan, att ta bort ackumulerad smuts och små bitar av ludd. När du tömmer ludd fälla ska du glida alltid tillbaka den i öppningen på tork avsedd för den, aldrig kör en torktumlare utan ludd fällan på plats.

Om ludd fällan inte rengörs ofta, en tjock mur av lint kommer att ligga på den. Det här kommer att förhindra luft från cirkulerar i torktumlaren, vilket kommer att öka den tid det tar att torka kläder. Det ökar också brandrisken på grund av den stora mängd av brandfarliga lint sitter i fällan och knackar runt torktumlare. Vanligtvis börjar en torktumlare brand inne i torktumlaren, och när medlemmarna i hushållet inse vad som pågår, kommer det att ha blivit ganska stor.

Du bör påminna alla medlemmar i ett hushåll till tömma ludd fällan varje gång de använder till tork. En del människor föredrar att tömma ludd fällan innan du kör en belastning, medan andra tömma ludd fälla efteråt, så det är en bra idé att kontrollera ludd fälla före torkning en belastning att se till att den är ren. Se till att göra sig av lint i ett område, borta från eld, på grund av brandfarlighet frågan och undvika uttorkning allt som brandfarliga ångor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.