Vad ska jag titta efter när man köper en trädgårdsslang?

Med några noggranna överväganden, kan trädgårdsmästare rädda sig tid och pengar när man väljer en ny trädgårdsslang. Ett väl konstruerat trädgårdsslang kan pågå i flera år.

Det första som är hållbarhet. Garden slangar kan vara bedrägligt enkla ser till utseendet, men genom att uppmärksamma följande uppgifter kan du göra en pragmatisk köpbeslut: sammansättning, anslutningar, tjocklek och diameter.

trädgårdsslang Sammansättning -De flesta av trädgårdsslangen är gjorda av en av fyra typer av material: gummi, polyuretan, vinyl, eller återvunnet gummi. Vinyl slangar är förmodligen det billigaste slangarna men de har kortast livslängd. Gummi och armerade slangar gummi är något dyrare och mer flexibla, därför kommer de troligtvis överleva en billig vinyl slang. En slang med en extra lager av yttre rep förstärkning (gjord med nylon eller gummi) bäst motstår nötning och slitage. Härdigare, armerade slangar tål väder förändringar och punkteringar.

trädgårdsslang Anslutningar -Kopplingar eller armatur är anslutningarna mellan slangen och vattnet källan (normalt en kran) och munstycket. Kopplingarna är vanligtvis finns i plast eller mässing. När du väljer en slang, försöka hitta en med en ergonomiskt utformad anslutning som gör det enkelt att ansluta och koppla även i vått tillstånd. Brass anslutningar är ogenomträngliga för väder och kommer att undvika rost, men kan mässing vara tung och svår att dra. I vissa fall en nyckel kan vara nödvändigt att dra åt eller lossa anslutningen så väljer du en koppling med avfasade sidor. Plast beslag kan vara lättare att strama åt, men kanske inte lika länge.

trädgårdsslang Tjocklek -Slang tjocklek kan variera från två skikt till sex skikt. Ju fler skikt (eller skikt) utgör en starkare slang. Tjockare slangar är också mindre sannolikt att knut och störa vattenflödet genom slangen. Tjock sex skikt slangar ger sprickmotstånd på upp till 500 psi (pounds av trycket per kvadrattum).

trädgårdsslang Diameter -Slangar diametrar finns i fyra storlekar:? " 5 /8 ",?" och 1 ". Större diameter slangar, har en större kapacitet än mindre.

Efter att ha övervägt dessa fyra centrala faktorer, kan konsumenterna tänka då dessa kosmetiska frågor:

Färg -Traditionella gröna slangar smälter in i landskapet. Gult, rött och andra färger kommer att stå ut.

Längd -Längden kan variera från 10 meter till 250 meter, och säljs vanligen i steg om 25 meter. Var noga med att mäta hur mycket slang du behöver innan du går till gräsmattan vårdcentral. Leta reda på krokar på ditt hem och mäta avståndet till längst fråga som kräver slangen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.