Vad ska jag tänka på när remodeling en källare?

Homes med ofullbordade källare kan ge villaägare med en ytterligare dolda värden. Genom att bygga en källare till färdiga livsutrymme, den användbara delen av hemmet ökar i storlek. Men många kommuner inte beskatta kvadratmeter i en källare som boyta oavsett om det är färdigt. Remodeling en källare kan vända ett annat oanvändbart och ogästvänlig plats till en plats för ett hemmakontor, gillestuga, allrum, eller annat användbart utrymme som behövs.

Innan ombyggnaden en källare, finns det några punkter överväga. Den första prioriteringen bör vara att kontrollera om det är praktiska och genomförbara. En källare med läckage eller avrinning problem kommer att behöva repareras innan efterbehandling. I många fall kan läckor repareras genom försegling sprickor i stiftelsens golv och väggar och tillämpa en vattentät sealer. Om dränering är en fråga och vatten har säkerhetskopierat i källaren innan, tala med en professionell entreprenör om att reparera avlopp eller installera en sump pumpen för att undvika framtida problem. Samtidigt som det ideala och önskade villkor för ombyggnaden en källare är att ha en torr källare, kan mindre fukt kompenseras med en avfuktare. Stora vatten problem dock bör behandlas först.

Det näst viktigaste att tänka på innan remodellering en källare är placeringen av kanalsystemet och vvs. Om ditt hopp är att helt, inte delvis avsluta din källare, se till att du har utrymme för korrekt takmontering. De flesta färdiga källare har lägre än normalt i tak, men ledningar eller vattenledningar placering kan göra det omöjligt att installera ett tak. Om du inte har råd med kanalsystemet eller vattenledningar flyttas, kan det vara klokt att överväga en delvis omarbeta.

När du har fastställt att din källare är strukturellt ljud, torr och kommer att ge tillräckligt utrymme kan du sedan bestämmer hur man designar ditt projekt. Tänk på vad utrymmet ska användas till och om du vill installera ytterligare väggar för att skapa särskilda rum eller skapa ett stort rum. Var noga med att ta hänsyn till faktorer såsom eluttag placering, kabel-tv och annan ledning vid fastställandet vägg placering.

Flera typer av byggnadsmaterial kan användas när remodeling en källare. När man beslutar vilket material att använda, vare sig det drywall, klädsel, kakel, matta, kakel tak och så vidare, avgöra om du har råd att ersätta detta material bör vattenskada inträffar i framtiden. Vissa hem är mer benägna att vatten backup baseras på betyg av marken, placering av VVS-fixturer, dränering och avlopp. Om du känner vatten backup är oundviklig, anser billigare material såsom golv kakel och panel, som också är lättare att byta i händelse av skada.

Andra faktorer att ta hänsyn till när ombyggnaden en källare inkludera de ytterligare kostnader för husägare försäkring. Du måste meddela din agent efter slutförandet av de omforma och kanske måste lägga till vatten och avlopp backup till din försäkring till en extra kostnad om du inte redan har täckning.

remodeling en källare är ofta en god investering som inte bara kommer öka njutningen du får ut av ditt hem, utan även dess marknadsvärde i framtiden. Rådgör med flera parter, även om du planerar att göra jobbet själv, att få allmänna idéer för kostnader, omfattningen av arbetskraft, och övergripande design inspiration. Kolla in böcker på biblioteket, besöka webbplatser, och bläddrar i tidningar i butiker heminredning för att få ytterligare idéer för ombyggnad en källare. Din källare kan vara ditt hem största dolda värde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.