Vad bör jag veta om gräsklippare underhåll?

Som varje ägare av en skjutande eller ridning gräsklippare kan intyga, kan god skötsel bidra till att minska frekvensen av gräsklippare reparera och förlänga livslängden på klipparen. Gräsklippare av alla slag kan upprätthållas utan att det krävs mycket i form av tid eller ansträngning. Här är några enkla saker du bör veta om gräsklippare underhåll om du vill få ut det mesta av din gräsklippare.

En av de första saker att veta om klipparen underhåll är att en gräsklippare med en slö kniv inte kommer att ge en smidig och väl manikyrerade gräsmatta. När bladen är inte skarp, inte skära de inte de enskilda grässtrån på första passet. En slö klinga skapar också ytterligare dra eftersom gräsklipparen fortskrider runt gräsmattan, lägga ytterligare belastning på motorn. Tar det tid att inspektera och slipa bladet regelbundet kommer att minska slitage på klipparen och också försäkra en närmare och mer enhetlig skära.

Kontroll och rengöring av tändstift är också en viktig del av god gräsklippare underhåll. För att kontakterna till eld på rätt sätt, måste de vara fria från smuts och annat skräp. Tändstift också bära ut från gång till gång. Detta innebär att när en kontakt är inte längre fungerar som den ska, även efter en noggrann rengöring, bör den bytas ut omedelbart.

Inte alla förstår hur viktigt ett rent luftfilter är att gräsklippare underhåll. Ett igensatt filter hindrar motorn från att få ett jämnt flöde av luft, vilket i sin tur kan orsaka att motorn överhettas eller åtminstone skapa onödigt slitage. Rengöring av filtret varje månad eller så, tillsammans med att byta filtret minst vartannat år, kommer att bidra till att förlänga motorns livslängd avsevärt.

En sista viktig uppgift i rätt gräsklippare underhåll har att göra med att byta olja regelbundet. Alltför många människor ge motorolja ingen trodde annat än kontroll av nivån och lägga lite mer olja från tid till annan. Precis som med en bil motor, är det viktigt att byta olja i en gräsklippare med jämna mellanrum. De flesta tillverkare rekommenderar att byta olja varannan månad. Kontrollera med din instruktionsbok för att fastställa specifika rekommendationer för ditt varumärke för gräsklippare.

Lyckligtvis de grundläggande stegen i gräsklippare underhåll kräver lite i vägen för mekaniska skicklighet. Nästan vem som kan använda en skruvmejsel och en tång kan behålla en gräsklippare. Men om du inte har tid eller känner att du inte har kompetens att utföra grundläggande underhåll, många och trädgård butiker göra tjänster erbjuder underhåll på många typer av gräsklippare. De underhållstjänster är vanligtvis tillgänglig på blygsamma avgifter som lätt uppvägs av den förlängda livslängden på din gräsklippare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.