Vad bör jag tänka på när man köper en spiskåpa?

köpa en spiskåpa eller en köksfläkt som de också kallas, kan ibland verka lite skrämmande. Det finns många alternativ och funktioner. Det finns olika typer, storlekar och priser att överväga. Det bästa stället att börja göra ditt beslut genom att besluta vad som fungerar bäst för ditt kök.

Det finns två huvudsakliga alternativ i luftfilter när man köper en spiskåpa. I de flesta, är luften tas från köket och som tagits upp utanför via en ventil system. En nyare konstruktion finns i köken hemma är ett slutet cirkulationssystem. Luften tas till toppen av enheten där den filtreras och återvände till köket. Ventilerade kök huvor har två alternativ för ventilation. Vissa använder samma system luftkanalen som redan finns i huset. Andra har sitt eget ventilationssystem.

När du köper en spiskåpa, det finns många alternativ att överväga. Den första är storleken på både kök och ert sortiment. Hoods bör vara minst lika stor som ert sortiment, om inte större. Samtidigt kan en stor huva ta upp mycket plats i ett litet kök. Beakta även den typ av sortiment du har. Backdraft kåpor är bra om du har ett fristående område, men du kan inte använda dem med en hel spis.

En spiskåpa ska passa stil kock som använder den. Någon som lagar mat två eller tre gånger i veckan behöver bara ett minimum. En huva som har ett par olika hastigheter och ett ljus kommer att bli han eller hon behöver. Å andra sidan, om du älskar laga mat och göra mycket av det, en hög slut modell, med många alternativ, kan vara värt kostnaden. Extra funktioner kan innehålla flera fans som kan köras separat eller alla tillsammans, värme sensorer och ett fett magasin. Dessutom bör en huva för ett kök som används mycket göras av en högre kvalitet material.

Placeringen av din kamin eller område är en annan sak att tänka på när man köper en huva. Om ert sortiment finns som en del av en köksö, du är enda alternativ är att få en skorsten intervall. Dessa är i sig själv, inte behöver fästas på väggen. Om din spis är under skåp, ett skåp under serien är din bästa insats. Om din kaminen mot en yttervägg, inrätta en spiskåpa som leder rakt ut genom väggen är ett alternativ. Detta kan göra att inrätta ett större huva lättare.

Det finns många gröna, eller energieffektiva, kök huvor nu tillgängliga för konsumenterna. Dessa kåpor använda lampor istället för halogen för belysning. Energieffektiva modellerna har dessutom bättre luftflöde, få dem att fungera snabbare och tystare än de flesta andra kåpor. Energy Star priser kök kåpor genom att beräkna den mängd energi som används för att bläddra igenom en kubikfot luft. Hoods som uppfyller deras normer är noterade på Energy Star-webbplatsen.

Kök kåpor är avgörande om du har ett kök som ser ut att behålla dofter lätt. En spiskåpa kommer att bli av med mer än bara matos. De kan filtrera bort lukt från sopor kan fukt från diska, och allt annat i luften. Det finns många alternativ att överväga när man köper en huva. Fundera på vilka funktioner du vill ha och det pris du är villig att betala, innan du lämnar ditt hem. Gå till en butik som har kök huvor på displayen för att få bästa idé om hur de du vill se ut när de sätts upp. En köksfläkten är tänkt att pågå under åren så det är viktigt att hitta en huva som passar stilen i ditt kök och dina behov som en kock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.