Vad bör jag tänka på när man köper dörrbeslag?

plocka ut de perfekta dörrbeslag för ditt hus kan vara roligt, men det finns flera faktorer att beakta vid val av nya dörrhandtag. Först mäter djup eller tjocklek av varje dörr du handlar för. Detta steg är särskilt viktigt om du bor i ett gammalt hus eller köper dörr hårdvara för en ovanligt stora dörren, som ett inträde till en vindsvåning crawl-utrymme. En vanlig dörr är 1,75 inches (4,5 cm) djup, men inte alla dörrar är skapade lika. Du vill inte att öppna paketet bara för att finna att dörrhandtaget är fel storlek för dörren.

Nästa överväga vilken typ av hårdvara du vill ha för att öppna och stänga dörren. Dörrhandtag är den vanliga val, men många som tycker spakar lättare att använda. Tänk som ska använda dörren innan du väljer vilken typ av hårdvara att köpa, en hävstång kommer att ge enklare tillgång för små barn, äldre folk med artrit, och andra med begränsad fysisk funktion.

Typiskt, ytterdörrar utnyttja en dead-spärren och en död-bult, knappat på utsidan, med en tumme-sväng eller turn-knappen på insidan. När du väljer dörr hårdvara, överväga om du vill att dörren för att låsa, och hur säkra låset ska vara. Aldrig installera knappat sidan av ett lås på insidan av ett rum som en person kunde fastna inne om de inte har en nyckel. Att sätta tummen vändningar eller turn-knappar på insidan av varje låsa dörren bidrar till att alla kan komma ut snabbt i händelse av en nödsituation.

Fundera på hur du vill att din dörr ska se ut. Vill du reproduktion 19th Century hårdvara att matcha under ditt hus? Skulle du föredra silver eller mässing, en blank yta eller matt? Försök att välja hårdvara som matchar det allmänna utseendet på ditt hem, med särskild del av någon annan metall tillbehör i närheten av din dörr. En skinande silver dörrhandtaget ser out-of-rum mellan två skinande mässing transport lampor.

Välj robust hårdvara som kommer att hålla upp för hårt bruk. De flesta moderna hårdvara behandlas med en speciell beläggning som kallas fysisk förångningsdeposition (PVD) som skyddar den från miljöförhållanden, men ändå, vissa slutar visa märken och fläckar lättare än andra. Fundera på hur mycket tid du är villig att ägna till att upprätthålla den, och välja därefter.

Att köpa högkvalitativa hårdvara från ett välkänt, välrenommerade företag och efter att noga tänka igenom de överväganden som nämns nedan är det bästa sättet att se till att du inte kommer att handla om nya dörrhandtag snart igen, inte om du inte vill, vill säga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.