Vad bör jag tänka när man köper en varmvattenberedare?

Det finns ett antal överväganden att ta hänsyn till när man köper en varmvattenberedare, så att du får den modell som bäst passar dina behov och att du köper en kostnadseffektiv modell. Helst bör du börja tänka på varmvattenberedaren ersättning innan ditt nuvarande modellen inte fungerar så att när tiden är inne, du vet vad du vill och inte hitta dig själv att köpa ett andra värmare val vatten. Genom att köpa rätt enhet för dina behov och ta väl hand om den, kan du se till att du har tillräckligt varmt vatten när du behöver det.

Det första du bör göra är att titta på dina behov. Antalet människor som lever i ett hem är en viktig faktor, som är det antal badrum i huset. Också ta hänsyn till apparater som diskmaskiner och tvättmöjligheter, eftersom dessa kommer att driva din vattenförbrukning upp. Försök att uppskatta vad dina topp vattenanvändning är: om någon är att duscha när diskmaskinen är igång och någon börjar en massa tvätt, till exempel. När du vet vad dina behov är, kan du tänka på två viktiga beslut du måste göra: vilken typ av bränsle att använda, och vilken typ av varmvattenberedare för att få.

Det finns fyra primära val av bränsle, beroende på var värmaren installeras. Elektriska värmare är tysta och energisnåla, men kan bli dyrt att köra, eftersom el är dyrt i många regioner. Gas varmvattenberedare tenderar att vara billigast att köra, och de värmer vatten relativt snabbt, medan olja värmare värma upp vattnet mycket snabbt, men är också mycket högt, på grund av den tjocka tanken foder behövs. Slutligen kan du överväga att installera en solfångare. Även om dessa värmare kan vara dyrare vid tidpunkten för installation, betalar de för sig själva över tid, och kan också användas tillsammans med en vanlig varmvattenberedare vid toppar i efterfrågan, om det behövs.

Du har också två val när det kommer till vattenvärmaren själv. Du kan köpa en värmare tank vatten, som håller en reserv på vatten värms upp hela tiden, eller en on-demand varmvattenberedare som värmer vatten som behövs. Som en allmän tumregel när de köper en värmare tank vatten, ett ett badrum hemma behöver en 30-40 liter (114-151 liter) vatten värmare, medan en 2-3 badrum huset behöver en 50 gallon (189 liter) tank vid en minimum. En on-demand värmaren är mycket mer energieffektiva, särskilt i kombination med ett solsystem, men den har begränsningar: Se till att kolla på hur mycket vatten en on demand värmaren kan producera när den behövs, eftersom du inte kan kanske köra flera bad och apparater till en enda på efterfrågan värmaren.

När du har bestämt bränsle och typ, kan du börja titta på varmvattenberedare som uppfyller dina behov. Kontrollera etiketten energi guide första, eftersom detta kommer att tala om hur mycket hur vatten kan produceras under perioder med hög efterfrågan, och hur mycket pengar, ungefär, kommer varmvattenberedare kostnaden för att köra varje år. Denna märkning kommer också att ha information om energi-faktorn. En varmvattenberedare med en energi faktor för en skulle kunna få varmvattenberedare till kranen utan förlust av energi, och är för närvarande endast en dröm, men du vill en varmvattenberedare med en energi faktor så nära ett som möjligt . Medan du tittar på varmvattenberedare, kontrollera att se vad de är kraftigt isolerade och ta reda på vad de är gjorda av. De flesta varmvattenberedare har metall exteriörer och keramiska beklädnader, som tenderar att korroderar snabbare, men är tillräckligt om du inte har mycket frätande vatten. Om du vet att ditt vatten är frätande, få en rostfri värmare stål vatten, även om det kommer att bli dyrare.

När du installerar varmvattenberedaren, se till att alla säkerhetsåtgärder följs. De flesta varmvattenberedare har ett skålla beskyddare för att förhindra förbränning, så se till att den är installerad och rätt inställd. Också installera en värme fälla, för att förhindra varmvatten från att gå tillbaka upp insugningsröret, och om din varmvattenberedare drivs av gas eller olja, installera ventilation som är förenligt med lokala byggnormer. Installera en temperatur /tryckavlastningsventil, vilket kommer att minska trycket på varmvattenberedaren och hålla den från att explodera om det blir för varmt. Gas-och oljevärmare bör höjas från golvet för att förhindra förbränning och din tank ska tömmas och rengöras en gång om året för att ta bort sediment.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.