Vad bör jag tänka när man köper en julgran?

Om du funderar på att köpa en konstgjord julgran, är du i gott sällskap. Många väljer "faux" julgranar i stället för den äkta varan. Inte bara är de enklare att sköta, vissa av dem också mer brandsäkra. Dessutom är de mer levande och realistiska än någonsin. I själva verket kan få människor se skillnad mellan en kvalitet konstgjord julgran och en levande verklig en om de inte röra vid det.

När man väljer en julgran kan du välja mellan många olika storlekar, former, stilar och prisklasser. Föredrar du utseendet på tall, ceder, gran eller gran? Konstgjorda träd är modellerade efter den äkta varan, så mycket att en blå gran har samma blåaktiga grön ton som en levande en. Den övergripande formen av julgran samt grenar och barr är inredda för att se ut precis som olika typer av verkliga träd. Det finns något tillgängligt för varje smak, inklusive pre-lit träd som hjälper till att undvika försämring av trassliga julljus.

Beroende på vilken plats du tänker använda för din julgran, kanske du föredrar en kort, sitta på huk en eller en lång, mager en. Dessa finns tillgängliga, och så är allt däremellan. Det är fortfarande en bra idé att mäta din tillgängligt utrymme för att se en julgran du väljer kommer att passa enkelt. Om du har åtta fot (2,4 meter) tak, åtgärd för att se till att de är exakt åtta fötter.

Ofta kan takhöjden vara en fraktion mindre än vad som förväntas, och i så fall kommer trädet passar inte bra. I allmänhet är det en bra idé att välja en julgran som är sex till tolv inches (15,2 till 30,4 centimeter) lägre än det förväntade takhöjd. Detta gäller oavsett om du väljer ett live eller faux julgran, men med ett nytt träd du alltid har möjlighet att hugga av en bit så att den passar.

Om du inte väljer en levande julgran, det viktigaste är att se till att det är mycket fräscha och väl hydrerad. Dra ett par nålar av för att undersöka dem. De bör fästas ordentligt i stället för att falla av lätt. Break en nål i halv. Det bör vara fuktig, bör böjas utan att gå av och bör ha en ganska stark doft. Om inte, kan trädet vara något uttorkad, och de flesta träd så förbli, även efter att ha placerats i vatten. En torr träd kommer inte bara att tappa utseende och dess nålar snabbare, kan det också bli en brandfara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.