Vad bör jag tänka när man köper en gasspis?

Det finns ett antal saker att tänka på när man köper en gasspis som gör att din investering lönar sig-både som en dekorativ central och som en värmekälla. När du bestämmer storlek och styrka på din spis, men du vill välja vilken typ av ventilationssystemet som används, om det rinner av propan eller naturgas, och hur det kommer att se ut med din sadel, och härd. Många väljer en gasspis som en sekundär värmekälla tillförlitlig även i strömavbrott, eller som ett vackert tillskott som ger romantiska elden till ett sovrum eller vardagsrum.

Den första viktiga sak att tänka på när man köper en gasspis är din källa av energi. Om dina andra apparater, t. ex. en spis eller värmare, rinna av stadens naturgasförsörjning, kan detta vara ett bra alternativ. Propangas brinner med samma effektivitet och lättare, men du måste installera en propan tank någonstans på din fastighet. Någon av dessa sorter kommer i samma mängd värme utgångar, representerade i BTU.

besläktade med makt är uppvärmning krav valda rummet. Oavsett om du visa upp en stor öppen spis i ett främre rum eller binda en liten en i master badrum, när man köper en gas spis, ska du överväga hur mycket värme du behöver. Detta beror på volymen i det rum, hur bra den håller värmen, och den andra värmekällor som den är utrustad. Vissa människor njuta av i första hand tittar på fladdrande lågorna, medan andra vill ha en pålitlig värmekälla. Du kan också ansluta din gasspis till en termostat för att upprätthålla önskad nivå mysigt, även under ett strömavbrott.

Det finns flera olika ventilering alternativ till väga när man köper en gasspis. Det vanligaste är direkt luftning, vilket innebär att du bara behöver en kort skorsten att ta in frisk luft utifrån och återlämna förbrukade luft till utsidan. Dessa är effektiva och enkla att installera. Ventless gas spisar gör att du kan montera en spis på en innervägg och låt den slippa ut i rummet. Gammaldags "upp-ventil" eldstäder använd hela skorstenar som sin rökkanalen.

Du kanske redan har en äldre vedeldad spis eller kamin i ditt hem. Ett annat alternativ att överväga när man köper en gasspis är att bara köpa en gas in. Detta kommer att använda kroppen och skorstenen av din befintliga eldstad, men lägg till ett glas fram och alla nödvändiga VVS så att det rinner av gas. Fristående kaminer beaktas givetvis inte ett platt ansikte glasfront som en inbyggd, men de kan också vara utrustad med gas. Oavsett vilken du väljer, se till att testa höjd och utseende lågorna, samt tillbehör som glödande kol eller keramiskt loggar så att du blir nöjd med effekten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.