Vad bör jag tänka när man köper en Riskokare?

Många människor älskar ris och vill ha kokt ris runt till olika rätter. Det är ibland svårt att göra fluffigt ris i en vanlig kastrull, så en del människor väljer ett ris spis. Den elektriska apparaten kallas ett ris spis har funnits i Asien för 35 till 40 år, men det är just nu vinna popularitet i USA.

Rice är ett bra baslivsmedel, men ibland visar sig klibbig , blöt eller i tillräckliga mängder för måltiden. En riskokaren löser dessa problem. A-ris spis ser ut ungefär som en långsam spis. Modeller finns i 5 eller 10 kopp kapacitet, men för den genomsnittliga amerikanska hushållet, en 5-kopp modellen är förmodligen tillräckligt. Den översta är tung och gångjärn och lås på plats för att försegla spis.

Rice kockar via ånga och konstant värme, och det är därför riskokaren är så bra på vad den gör. Det är förseglade så ingen ånga kommer ut, och termostaten har en jämn temperatur. En bra riskokaren kommer att ha ett lock stil så att kondens inte kan läcka ner på ris och göra den fuktig. De flesta modellerna också har en "varm"-funktion som kommer att hålla riskokaren vid en konstant temperatur efter kokningen är färdig, för att hålla riset varmt och välsmakande.

De flesta modeller har även en funktion som växlar riskokaren till "varm"-inställningen automatiskt när riset är kokt. Detta sker genom att känna av temperaturökningen inne i spisen efter att vattnet har absorberats. Efter "varm"-funktionen är aktiverad, kommer att hålla ris i temperatur upp till 12 timmar. De flesta modeller kan användas genom att placera ris och vatten inne i spisen, låsa locket och trycka på en knapp. Spisen gör resten.

Vissa modeller riskokaren göra det möjligt för kocken att göra grytor, soppor och desserter i apparaten, och vissa modeller även har en liten rykande korg för grönsaker. En trevlig funktion i ett ris spis är en non-stick yta. Detta gör saneringen mycket lättare för kocken. En riskokaren startar vanligen i cirka 60 dollar (USD) och kan köra upp till 200 USD för en top-end modell. De finns på nätet och i de flesta butiker som säljer köksutrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.