Vad är skillnaden mellan en badtunna och jacuzzi?

strikt och vanligaste användningen inte finns någon verklig skillnad mellan en badtunna och en jacuzzi. Båda används för att beskriva badkar med hett vatten som använder strålar av varmluft för att producera ström och bubblor, antingen för terapeutiskt eller rent njutbart ändamål.

Jacuzzi är ett märke, och så strikt mening beskrivs endast de heta baljor och spa tillverkas av Jacuzzi företaget. Den Jacuzzi bröderna emigrerade till Kalifornien från Italien i början hälften av 20th Century, och enligt bolagets hemsida var produktiva uppfinnarna. Från och med flyget uppfinningar, jacuzzin bröderna flyttade till hydraulik som gör stora framsteg med jordbruks pumpen. I 1956 de uppfann en hydroterapi pump för personligt bruk. Denna pump, J-300, såldes till sjukhus och skolor.

År 1968 skapade Roy Jacuzzi första bubbelpool spa, som han kallade den romerska. Den romerska grundades på hydrotherapeutic pumpar i Roys föräldrar och farföräldrar, integrera dem sömlöst i en fristående enhet. Roy väckte hans uppfinning runt om i landet, dra nytta av en nationell besatthet av renlighet, och det blev en succé över en natt-så till den grad att de inom ett par korta decennier märket har blivit praktiskt taget synonymt med uppfinningen själv.

I vardagligt använda en badtunna ses ofta som skiljer sig från en jacuzzi eller spa av sin brist på jetflygplan. I denna mening något varmt bad eller bassäng med vatten kan vara korrekt kallas en badtunna. Oftare är det dock används särskilt när man diskuterar sådana saker som trätunna badtunnor, ofta med kaminer eller andra alternativa former av uppvärmning.

Denna åtskillnad inte hålla sig inom industrin diskussioner, och ur en strikt definition, är det bäst att behandla badtunna och jacuzzi som ömsesidigt utbytbara ord. Produkt litteratur, till exempel, hänvisar ofta till "Jacuzzi badtunnor", som ger allmän produktsäkerhet (hot tub) och varumärke. Om vi accepterar den definition av hot tub som nödvändigtvis utan jets, då termen jacuzzi hot tub blir en oxymoron.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.