Vad är några vanliga problem med SuperBowlAds?

Leva med rumskamrater kan ibland vara ett utmanande upplevelse. Många människor upplever problem med rumskamrater. Det är vanligt att ha problem med rumskamrater beträffande ljud, mat och utrymme. Man kan säga dock att alla problem med rumskamrater är baserade på bristande hänsyn till en rumskamrat till en annan.

Generellt sett är övervägande en kvalitet hos människor som antingen inte går eller inte komma intuitivt. Med andra ord, omtänksamma människor har oftast hänsyn till andra bara för att det verkar sak att göra. Å andra sidan, folk som är hänsynslös andras vanligtvis tänker inte på sig som sådana, och det kan vara svårt att förklara för dessa människor att de agerar på ett hänsynslös sätt. Brist på hänsyn hos en eller flera rumskamrater kan orsaka stora besvär i atmosfären av ett hushåll. Och de flesta problem med rumskamrater härröra från en sådan brist.

En av de vanligaste problemen med rumskamrater har att göra med rymden. I de gemensamma utrymmena i hushållet, kan det uppstå problem i termer av hur mycket utrymme som en eller annan rumskompis anspråk för sig själva. Till exempel, om det finns tre rumskamrater, och tre hyllor i badrummet, vore det rimligt att varje rumskompis skulle behålla sina saker på en hylla. En rumskompis som är hänsynslös kommer att sprida sina saker överallt och lämnar inget utrymme för andra rumskamrater. Denna typ av utrymme fråga är ofta upprepas i kylskåpet, skafferiet, och andra områden där varje rumskompis behöver lika mycket utrymme.

Detta leder oss till en annan av de vanligaste problemen med rumskamrater, utbyte av posterna som köps för eget bruk. De rumskamrater får dela på kostnaderna och användningen av saker såsom mat och elektroniska apparater, det finns vissa saker som rumskamrater kan besluta att inte dela, exempelvis personliga hygienartiklar och mat. Nivån på stelhet i om det kan variera också. Till exempel, om en rumskompis har slut på schampo, inte skadar mycket för att använda en annans shampoo för en dag eller två. Om en rumskompis har slut på mjölk, kan de använda en annan mjölk till kaffet, och köpa sina egna nästa dag. Men problem uppstår när en rumskompis alltför använder posterna som köps av andra, och erbjuder inte ersätta dessa, eller använder den sista av något som inte tillhör dem.

Ett annat vanligt problem med rumskompisar är buller. Om varje person i hushållet har en annan daglig schema, kan det vara svårt att samordna en tid för buller och en tid för lugn. Till exempel, låt oss säga att rumskompis A går upp tidigt för arbete, och rumskompis B arbetar sent. Rumskompis A kommer antagligen störa rumskompis B på morgonen medan redo. Och rumskompis B kommer troligen störa den sovande rumskamraten A när man kommer hem för att göra middag. En rumskompis kanske vill studera, och den andra kanske vill koppla av och titta på tv eller spela musik. En rumskompis kan ha vänner över en drink när den andra är sjuk och försöker vila.

Det är här begreppet förhandling kommer väl till pass. En diskussion är det bästa sättet att uttrycka sina frågor med åtgärder inom andra rumskamrater, och förhandla fram ett system som är passande för båda. Även om inte alla problem med rumskamrater kan lösas enkelt med diskussionerna ibland kan förhindra att en fråga blir en viktig punkt spänningar i hushållet. Till exempel, ibland lösningen på ett problem med utrymme är lika enkelt som att verbalt uttrycka det uppenbara. Även om det kan tyckas intuitivt att en rumskompis att alla de tre rumskamrater bör använda en av de tre hyllor i badrummet, ibland är det nödvändigt att påpeka denna logiska idé verbalt.

Förhandla tider för aktiviteter som är högljudda och annan tid för verksamhet som kräver tystnad kan bidra mycket till den lätthet och glädje av att leva med rumskamrater. En annan lösning för utfärdande av livsmedel delning kan vara att göra en lista över de saker alla rumskamrater bruk, såsom salt, peppar, mjölk, matlagning spray, och andra saker som alla använder. När allt kan det vara lite dumt att ha tre flaskor med olivolja, eller tre lådor med kaffefilter. En gemensam lista kan köpas med en lika bidrag av pengar från varje rumskamrat. Denna verksamhet kan också bidra till att förtydliga de poster som inte är för allmänt bruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.