Vad är det bästa sättet att ta hand om Friska snittblommor?

När vårda snittblommor, är flit nyckeln. Blommor kräver omsorg och uppmärksamhet för att säkerställa att de håller länge förbi samma dag som de tagit hem från butiken eller skurna ur en utomhus arrangemang. Balanserad, rent vatten och öppna stjälkar är de viktigaste faktorerna för att göra färska snittblommor sista.

För att förstå hur att ta hand om fräscha snittblommor, är det viktigt att förstå hur blommor dricka. Vatten transporteras till blomman genom stammen. Stammen är fylld med celler som fungerar som en automatisk sugrör som kommer att suga vatten så länge de stannar under vatten. Om armen dras ut i vattnet, utgör stammen en luftbubbla för att hålla luften från att sugas in När denna luftbubbla är på plats, anläggningen inte längre kan suga vatten och måste slipa om.

Om skära blommor från ett hem trädgård, välj tidigt på morgonen eftersom det är då de har mest fukt i dem och är mest KÄCK. Använd en vass kniv, hårklippningsmaskiner eller sax och jämnt avskurna vara säker på att inte böja stammarna eftersom detta kommer att förbjuda vatten rörelse. Hushållens sax rekommenderas inte eftersom de lätt kan krossa stjälkar. Placera stammar omedelbart i en hink med vatten. En del rekommenderar att göra en ny klippa under vattenytan för att förhindra varje chans att luftbubblan kommer att utgöra.

ljummet vatten är bäst för friska snittblommor sedan vattenmolekyler rör sig snabbare när de är varma. Hastigheten på de molekyler gör att den kan absorberas snabbare. Lökar föredrar kallt vatten eftersom dessa växter används för att kyla marken temperaturer.

När blommorna köps in från butiken, stjälkar deras bör slipa om en tum (2,5 cm) eller så ovanför den gamla skär linjen för att ta bort luftbubblan. Lövverk under vattenlinjen måste bort eftersom det bidrog till bakterier uppbyggd. Vid placering av arrangemang i hemmet, undvik direkt solljus och områden med konstant vind som de framför en värmare avluftningsanordning eller luftkonditioneringen. Vattnet bör bytas ut var två eller tre dagar och stjälkar slipa för att undvika uppbyggnad av bakterier.

För att ytterligare bidra till livet av fräscha snittblommor, en balansering agent kan läggas till vattnet. De små paket tillhandahålls vanligtvis av florister innehåller tre saker. Först ut är en biocid, eller kemikalier som dödar bakterier. Bakterier är en vanlig mördare av snittblommor, andra bara att det saknas vatten. Dessutom ingår en acidifier att skapa syra och öka vatten upptag och socker till foder anläggningen.

Denna kemiska sammansättning kan kopieras av flera hemlagad mat och kombinationer syra. En populär en med en 1-3 lösning av citron lime soda och vatten i kombination med 1 /4 tsk (1,2 ml) av lut. En annan att de flesta människor kan göra med produkterna i deras hem är en lösning av citronsaft, socker och blekmedel. Till en liter vatten (0,95 liter), tillsätt 2 matskedar (29,6 ml) citronsaft, 1 matsked (14,8 ml) av socker och 1 /2 tsk (2,5 ml) av lut. Med en lösning som denna och regelbundet underhåll kan snittblommor har långt och hälsosamt liv i hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.