Vad är det bästa sättet att ta bort tuggummi från kläder?

Det kan vara en svår process att ta bort tuggummi från kläder, och det finns många tips att göra det. Mycket beror på vilken typ av kläder. En kniv ska inte tas till en känslig silke blus, men det kan fungera att ta bort tuggummi från jeans.

Det finns några produkter på marknaden som snabbt kan ta bort tuggummi från kläder. Några av dessa produkter innehåller kemikalier, medan andra använder mer naturliga källor från citrus. Någon av dessa produkter får inte bara ta bort tuggummi utan även färg från kläder. Innan de tillämpar dem på kläder, testa produkten på en osynlig bit av kläder för att kontrollera det kommer inte att skada tyget.

En av de traditionella tips är att tillämpa is på tandköttet tills den är fryst, cirka 10 till 15 minuter. När frysta, ta bort tuggummi med en kniv. Det är bättre att använda en slö kniv som en smörkniv så plagget är inte av misstag skära.

En del rekommenderar att man tar bort tandköttet genom att frysa hela plagget i ungefär en timme. Detta kommer att uppnå samma effekt som tillämpningen is på tandköttet. Det är dock lite mer tidskrävande. Återigen, när plagget har varit fryst, ta bort tuggummi med en slö kniv, eller plocka tandköttet av manuellt.

Vissa människor rekommenderar att du placerar jordnötssmör på plagget innan frysning det eftersom det tenderar att följa att tandköttet och gör det lättare att ta bort tuggummi. Problemet med denna metod kan vara att plagget hamnar betydligt färgas. Om plagget kräver känslig hantering, kan det vara färgas bortom allt hopp om tillfrisknande på grund av olja i jordnötssmör.

Ett alternativ plan för att undanröja tandkött är att ta plagget till en ansedd renare. De vanligtvis kan använda lösningsmedel som inte skadar kläder och tar bort tuggummi. Detta är en särskilt bra idé med objekt som kräver kemtvätt, som de också kräver särskild uppmärksamhet.

Eftersom tandköttet ofta stött på oönskade platser som kläder, hår eller platser på bussar och biografer är vissa tuggummi tillverkare arbetar för att utveckla tuggummi som inte fastnar. Dessa produkter är fortfarande under utveckling, men i slutändan kan göra det ganska lätt att ta bort tuggummi från kläder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.