Vad är det bästa sättet att ta bort svampen från Canvas?

typ av duk som används för tält, markiser, husvagn omslag och andra utomhusbruk vanligtvis innehåller naturliga fibrer såsom bomull. Tyvärr betyder det att tyget är en idealisk grogrund för opportunistiska svamp och mögel. Medan många duk-baserade produkter är behandlade med kemiska vatten myggmedel, innebär detta inte att de är resistenta mot mögel, särskilt under lång lagring. Det finns flera sätt att ta bort svampen från duk ytor, men hotet om att de kontamineras är alltid närvarande.

En anledning till varför det är så svårt att ta bort svampen från duken är arten av svampen själv. Svamp sporer blir luftburna då de torkar och vinden driver dem till andra ytor. Om en svamp kommer i kontakt med både fukt och en naturlig näringskälla, t. ex. bomull i canvas, kommer det att producera mer sporer i alla riktningar. Endast en ihållande brist på fukt kommer att hämma tillväxten av svampar, men även då sporerna bara bli vilande, inte död. När det torkade svampen sporer möter fukt igen, återuppliva de ofta och frodas.

För att ta bort svampen från en utomhus duk föreslår vissa experter torkning av materialet helt, antingen genom att utsätta den för solen eller med hjälp av en mekanisk torktumlare. När duken är helt torrt, bör ägaren lägga på skyddsutrustning såsom handskar, munskydd och skyddsglasögon. De flesta svampar inte är speciellt skadligt för friska människor, men vissa innehåller gifter som kallas mykotoxiner. Använd en hård borste eller kvast för att agitera och sopa bort så mycket av ytan svampen som möjligt. Var noga med att skydda andra icke-förorenade föremål genom isolering eller skyddskåpor.

Efter den första lagret av torr svamp har försvunnit, det finns ett antal sätt att ta bort svampen kvar i fibrerna i duken. Det är där åsikterna går isär, så du kanske vill göra en del forskning innan han gick över en anfallsplan. Vissa källor föreslår att du använder en lösning olja tvål och en hård borste för att ta bort svampen. Andra varnar för användning av kommersiella diskmaskiner tvål eller rengöringsmedel, eftersom de kan ta bort den naturliga färgen på duken. Mot svamp som innehåller blekmedel, används ofta för att ta bort mögel från baljor och plattsättning, skulle också kunna användas för att ta bort svampen från duken.

Det mest rekommenderade sättet att ta bort svampen från duken är en utspädd blandning av klorin och vatten. Denna metod dödar faktiskt svamp och andra mögel vid kontakt. Duken bör behandlas med lut blandningen och sedan sköljas noga. Det kan finnas vissa färgning eller färg bort orsakas av blekmedel, dock ägare bör överväga att testa en liten lapp innan de bestämmer sig denna metod. Bleach kommer också att avlägsna andra kemiska behandlingar såsom tätskikt, så duken kan behöva ses behandlas efter det torkar helt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.