Vad är det bästa sättet att ta bort Vin från kläder?

Så du hade en liten olycka, och nu måste du ta bort vin fläckar från dina kläder. Frukta inte, har du kommit till rätt ställe. Det fula splash behöver inte innebära slutet på ditt plagg. Denna korta primer bör hjälpa nästa gång du behöver ta bort vin fläckar.

Nyckeln till fläckborttagning är att agera så snart som möjligt. Det är inte alltid möjligt att ta itu med fläcken genast, det är viktigt att notera att ju längre du väntar, desto svårare blir det att ta bort vin från kläder, mattor eller annat tyg. Fläckar, särskilt rött vin fläckar, kan ställa in och bli permanent, om de inte behandlas direkt.

Om du är någonstans med handfat, sandskädda fläcken med kallt vatten. Badda lossnar fläcken. Om du gnuggar fläcken, det ska slipa in det i djupare och tjänat ut fibrerna. Blot så mycket av fläcken som du kan tills du är på en plats där du kommer att kunna använda starkare metoder.

Om det fortfarande finns lite av fläcken kvar, har du flera resursbestånd. Ättika är bra för att hjälpa till att ta bort vin från tyg. Precis som du gjorde med vatten, blot fläcken tills du tar bort så mycket vin som möjligt. "Rinse" genom uppsugning med kallt vatten igen.

Här är några andra tips som hjälper dig att ta bort vin fläckar:
  • Om du spiller rödvin, jaga den med något vitt. Vitt vin neutraliserar rött vin. Om du spiller något rött på mattan eller en favorit blus, bara hälla vitt vin över fläcken så försvinner den.
  • Väteperoxid kommer att ta bort vin också. Tänk dock att det är ett blekmedel. Om du använder den på färgat tyg, testa först på ett dolt område. Du kanske vill att späda ut den i två delar vatten för att vara på den säkra sidan.
  • Prova en blandning av en del rätt tvättmedel till tre delar vatten. Blot tills fläcken är upp och tvätta som vanligt.

Om du agera snabbt, någon av ovanstående metoder bör ta bort vinet från dina kläder utan problem. Om det inte tar, plagget till kemtvätten. Var noga med att visa honom fläcken om han har en speciell rengöringsmedel han vill använda för just den platsen.

En annan viktig anmärkning: gäller inte värme till en färgad område. Om du placerar färgade kläder i torktumlare eller använda ett järn, fläcken kommer att bli ett permanent tillägg till tyget.

Det är inte svårt att ta bort vin från kläderna. Det viktiga är att agera snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.