Hur väljer jag det bästa systemet Garden Vattning?

Gardens kräver en regelbunden och tillräcklig tillgång till vatten att blomstra. Ett effektivt trädgård bevattningssystem bistår med detta och minimerar slöseri med vatten, särskilt i områden med vattenbrist. Olika typer av system trädgården vattning kan användas för att lösa olika problem. Det bästa trädgård bevattningssystem är en som tar hänsyn till faktorer som trädgård storlek, typ, läge, väder och totala budgeten.

Vattning för hand med en vattenkanna eller slang kan räcka för små trädgårdar, behållare trädgårdar, krukväxter krukväxter och plantor. Slangar, som kan vara av nylon, vinyl eller gummi, finns i varierande längder och kan tillägga-på sprutor, munstycken och vatten-stavar för att kontrollera vattenflödet. Metall eller plast vattenkanna burkar finns i olika storlekar och har en mjukare vattenflöde än slangar.

För större trädgårdar, där vattna växterna för hand skulle vara alltför opraktiskt och tidskrävande, en väl utformad bevattning som omfattar hela området är idealiskt. Bevattningssystem kan vara allt från enkla vatten kanaler mellan växter till komplexa dropp system till jord och ovan jord sprinkler till automatiska bevattningssystem. De kan anpassas eller kombineras för att passa i trädgården krav.

bevattningskanaler är effektiva för att vattna omfattande anläggning rader i områden där vatten inte är något problem. Drip bevattning system, som kan installeras professionellt eller genom trädgården ägaren, är idealisk för torra områden och kan anslutas till ett regn skörd för att bättre utnyttja vattenresurserna. Drip system ger vatten vid lågt tryck att plantera rötterna, och används för daglig vegetabiliska vatten och vattna perenner, växter skugga och häckar.

Underground sprinkler kan vara dyra att installera och underhålla, men är perfekt för bevattning stor trädgård trakter. Rören är installerade under jord och har sprinklerdysor på samma nivå som markytan. Sprinklerdysor finns i olika typer som stillastående, impuls, spinning, svängande, promenader, roterande och droppa utsläpp. Både under och ovan jord sprinkler är användbara för att ens vatten täckning på gräsmattor och trädgårdsväxter. Vissa av dessa sprinkler kan manövreras med elektriska eller hydrauliska system och några sprinkler kan programmeras att automatiskt leverera vatten under vissa tidsperioder och i vissa mängder.

Veta när till vatten en trädgård och på vilket sätt är viktigt att säkerställa en sund växters tillväxt. En trädgård bevattningssystem, om felaktiga eller felaktigt installerade, kan leda till växter som över-vattnade eller under-vattnade. Planera en trädgård bevattningssystem med omsorg, och släpps ut växter med liknande krav i samma del av trädgården kan hjälpa till.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.