Hur tar jag hand om träskedar och skärbrädor?

flesta av oss tycker inte att vår träskedar och skärbrädor som poster som skall "vårdas. " Vi använder dem, vi rengöra dem, och vi lägger undan dem. Om vi vill att dessa poster inte bara håller så länge som möjligt men även att vara sanitära måste vi ta några extra steg för att hålla dem i skick.

När du packar upp träslevar eller skärbräda för första gången bör du olja dem att förhindra att de spricker. Mineralolja är bäst för detta. Aldrig använda olivolja eller vegetabiliska oljor eftersom de ska härsknar när de blir äldre, gör dina träprodukter ohygieniska.

Värm oljan först och sedan gnugga in i skogen med en trasa. Efter ett par timmar, torka bort överflödig olja som inte absorberas. Du kanske vill använda flera lager. Du måste åter olja posterna regelbundet, beroende på deras användning. Om de används ofta, olja dem varje par månader eller så. Du vet att det är dags att åter olja eftersom färgen på trä blir ljusare.

Vid rengöring träskedar och skärbrädor, tvätta som du skulle alla dina andra köksredskap, i vissa mild diskmedel och vatten. Lämna dem inte i blöt, men eftersom detta kan leda till vattenskador. Det är inte heller en bra idé att tvätta träslevar eller skärbrädor i diskmaskin eftersom de kan ådra sig värmeskador. För att förhindra att bakterierna från hysande sig in i din nämnder och skedar, torka dem så snart de är tvättade.

För att förhindra korskontaminering, det är bäst om du har minst två olika skärbrädor, en för kapning rått kött och en för frukt, grönsaker och andra livsmedel. När köttet är styckat tvätta ombord omedelbart i varmt tvålvatten. Ju längre en smutsig skärbräda sitter, desto mer tid bakterier måste bädda in sig in i skogen.

Om din träskiva har sprickor och repor, kan du överväga att byta ut den. Bakterier och bakterier gömmer sig i dessa spalter. Om din sparsam sida inte kommer att låta er del med din bräda, inte använda det för rått kött och se till att du tar extra noga med att skrubba dem sprickor ren. För att ta bort bakterier från ytan av skärbrädor och skedar, gnida en citron halv över skogen efter rengöring.

Trä köksredskap bör förvaras på en torr plats. Extrem kyla eller värme, för att inte tala luftfuktighet, kommer att få dem att spricka och förvränga.

Det kan låta som mycket arbete att ta hand om träskedar och skärbrädor, men i verkligheten är det inte. Efter bara några enkla tips kommer att hålla din familj frisk och din trä genomför runt lite längre. Det är värt lite underhåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.