Hur kan jag göra en Container Garden mer attraktiv?

En container trädgård eller kruka trädgårdsarbete kan vara en frälsande nåd för människor med liten tillgänglig plantering utrymme, eller för dem som har konkreta altaner bara. En annan orsak till varför många tycker container trädgårdsarbete intressant är om de planerar att flytta inom några få år till en plats där de kommer att kunna plantera. Växter i krukor är helt enkelt lättare att flytta än är växter grävs ned i marken.

Det finns många sätt att göra en container trädgård mer attraktiv, även om du har en liten yta att arbeta med. Att beakta de krukor eller behållare du väljer, mångfalden av växter som fungerar i ditt område, klimat och mängden ljus som din uteplats eller plantering området har att erbjuda, och tänka sort för vackra kruka trädgårdsarbete. Kan inte bara själva växterna blivit viktiga inslag i en container trädgård, men också vilka typer och storlekar av krukor du kan lägga till övergripande estetiska värde.

Ett stort antal potten typer och storlekar finns. Du kan välja allt från vanlig plast eller gummi krukor till vackra behållare utförda i sten, terrakotta, trä eller annat material. Du kanske vill välja ett par vackra krukor, att blanda med billigare krukor, så att behållarna själva bli en del av din trädgård konst. Du bör också ta hänsyn till storlek, form och typ av behållare. Många gör misstaget att använda alla samma storlek behållare för deras trädgård, som ger behållaren trädgården en mycket en dimensionell kvalitet.

Istället, ta en ordentlig titt på ditt tillgängliga utrymme. Kan den ta emot små, låga till marken krukor, hängande behållare, stora ekfat, skålar färg, eller stora krukor med spaljéer? Genom att utvärdera ditt utrymme från grunden, tänka på hur du kan skapa en trädgård på flera nivåer. Din trädgård blir mer attraktivt som du variera potten storlekar för olika nivåer för ögat att titta på, och du bör försöka att skapa dimension genom att plantera växter vid dina fötter, knän, ögon linje, och ovan, om du har plats.

Att skapa dessa nivåer också hjälpa till när du väljer växter som kan växa till olika storlekar. Små penséer, Flitiga Lisa, krasse i matta färger skålar kan matchas med stora buskiga pelargoner, en japansk lönn, en kruka av bambu som sträcker sig högt upp eller en spaljerade klätterros eller rosenträ. Om tid och rum tillåter detta, skapa en trädgård som låter dig se växter, grönska och blommor i alla riktningar. Speciellt om du är trädgårdsarbete på däck eller uteplats kan du förvandla din "Concrete Jungle" i en bakgård till en veritabel djungel av växter och träd var man än tittar.

Du bör också tänka på säsonger när du planterar din container trädgård. Tänk växter som länge har blommande säsonger, eller välja en mängd olika blommande växter som blommar vid olika tidpunkter på året. Till exempel kan du plantera våren eller sommaren blommande små blommor över lökar som kommer att växa påskliljor, tulpaner och krokusar precis som vintern slutar. Fall blommande blommor som krysantemum kan hålla färg i din trädgård tills vintern träffar, och vissa träd som citrus träd kan producera sina frukter i början av vintern. Genom att utvärdera din anläggning val från en säsongsbetonad perspektiv, kan varje säsong medföra nya läckerheter i en container trädgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.