Hur kan jag göra Gamla handdukar mjuk och fluffig igen?

stela känslan av gamla handdukar på huden kan vara mycket obehaglig. Vissa konsumenter avyttra handdukar när de börjar bli gammal och mindre absorberande. Men det finns sätt att göra gamla handdukar mjukt och fluffigt igen, och när väl omhändertagna en handduk ger produktiva år i användning. Att ta hand om en handduk och hela dess livstid kommer att hindra den gamla handduken fenomen också.

Det finns flera typer av material som används för handdukar, som alla beter sig annorlunda. Frotté är vanligast för handdukar. Frotté är vävd på en vävstol när du använder extra tråd för att skapa loopar av material, som även kallas lugg. Velour handdukar är gjorda på ett liknande sätt, men högen är klippt på ena sidan för att skapa en dekorativ blank yta. Andra handdukar ingår broderi och andra utsmyckningar. Det är dags att pensionera gamla handdukar när de fibrer burit tunt eller handduken har utvecklats hål.

När du köper en handduk, se till att den är av hög kvalitet. Bomull tenderar att bära väl hela livslängd handduken, och är lätt att sköta. Handdukar tillverkade av blandade fibrer tenderar att bära dåligt, och även en tendens att inte torka huden också. I vissa fall kan olika material orsaka hudirritation. En handduk av hög kvalitet håller längre på grund av den robustare konstruktion.

Ett vanligt problem med gamla handdukar är att färgerna tenderar att trist. Handdukar bör alltid tvättas med liknande färger för att undvika blödning av färgämnen till andra handdukar. Dessutom bör vita handdukar alltid tvättas separat. Använd citronsaft istället för lut att tvätta vita handdukar, som blekmedel skadar tyget. Gamla handdukar som upplevt färgblekning kan ibland redyed, så länge färgen är solid.

Gamla handdukar tenderar att vara mindre absorberande och kan ibland få en knastrig känsla när den används. Detta orsakas av att tvättas i hårt vatten, eller överdriven användning av tvättmedel. En sköljmedel kan leda till bristande uppsugningsförmåga, eftersom sköljmedel rockar fibrerna in handduken. Tvättning med ättika kommer att bidra till att undanröja lukt frågor och kommer band byggs upp från handduken. Om du är orolig för lukt problem med din gamla handdukar, tvätta i bakpulver för en frisk doft.

Tvätt av handdukar i varmt vatten med liknande färger och vikter tyg. Försök att undvika överfyllning din tvättmaskin så att handdukar jämnt tvättas och torkar snabbt. När du tar handdukar ut, ludd dem innan hänger dem på tork eller sätter dem i torktumlare. Håll lufttorkaren på medelhög värme och ta bort handdukar omgående. Fluff handdukarna igen innan vikning.

Gamla handdukar behöver inte vara förvisad till de mörkaste hörnet i linneskåpet. Se till att hålla dina sängkläder roteras, vilket kommer att förlänga livet på dina tyger. Kasta sängkläder som inte längre är lämpliga att användas, eller förvandla dem till trasor för att användas runt huset. Se till att handdukar inte finns kvar i en extremt fuktig miljö i mer än några dagar. Om vädret eller badrummet är fuktig, torka handdukar i torktumlaren med några dagars mellanrum och tvätta dem minst en gång i veckan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.