Hur kan jag förbereda min hem för en utbytesstudent?

Hosting en utbytesstudent är nästan alltid en rolig och spännande upplevelse för hela familjen. Det finns dock alltid förberedelser skall göras innan studenten anländer. Vad kan en familj att göra bidra till att göra en utbytesstudent känna sig mer hemma?

Om utbytesstudent är att ha sitt eget rum, bör beredningen börja här. Detta rum kommer att studentens tillflykt och bör vara så inbjudande som möjligt. Familjen bör ta reda på den studerandes favoritfärg och några föredrog tillbehör. De kanske inte vill måla hela rummet marinblå, till exempel, men kanske vill ta med marinens tillbehör såsom en sänglampa, soptunnan, eller tröstare. Rummet bör helst ha ett skrivbord eller någon typ av studie bordet och tillräckligt lagringsutrymme, med en garderob och bröstet eller byrån. Det kan också vara till hjälp att köpa en helfigursspegel och montera den på garderoben dörren.

Föräldrar bör också se till att om utbytesstudent har några särskilda behov, de som föreskrivs. En rullstolsramp eller räcken i badrummet kan vara nödvändiga. Utbytesstudent kanske till en tjänst djur, och man bör överväga att denna situation, liksom.

En familj bör också vara förberedda för utbytesstuderande att möta hemlängtan. De flesta utbytesprogram har rådgivare och andra arbetstagare som är vana att hantera denna, och de bör höras så snart som möjligt. En familj bör också rådfråga sin egen husläkare, låter honom eller henne vet att de har en utbytesstudent i deras hem. De flesta utbytesstudenter ha en sjukförsäkring som tillhandahålls av sina föräldrar, men om de behöver gå till doktorn när de är borta, kommer de att känna sig mer bekväm om deras värdfamilj vet läkaren.

I de flesta fall är värd familjens hem fint som det är. En utbytesstudent kommer till ett annat land för erfarenhet av att bo i detta land, och den mottagande familjens hem är en del av den erfarenheten. Värdfamiljen bör förbereda sig på att vara så välkomnande, omtänksam och snäll mot de utbytesstudent som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.